A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Y | Æ
  • Beskrivelse: Forår er, når damer vil have nyt hus eller barn i maven, og man kan blive noget så forårskåd, når man møder ramsløg i potter og fine rabarber i Coop. Her er opskriften på en lille ting, der gør den...
  • Beskrivelse: Når vi nærmer os Sct. Hans er det bestemt tid for at høste vores fine jordbærrabarber. En del går til vores højt besungne rabarber- kvan salatdressing (se andetsteds), en del går i fryseren og...
  • Beskrivelse: En frisk syrlig og meget aromatisk marinade eller vinaigre, velegnet som dressing til alskens salater, forfriskende og fedtfri, da den påføres salaten uden brug af salatolie. Dertil kommer, at den...
  • Beskrivelse: Når majtræet blomstrer med sine yndefulde hvide blomsterklase, er det tid at trække de første fine røde rabarber, og så skal der laves is.
  • Beskrivelse: Nød lærer nøgen kvinde at skvaldre. Hvad gør man, når man står midt i de store svenske skove og mangler lidt kvanstilke til sin rabarberrelish. Så gransker man sin hukommelse for smagsindtryk og når...
  • Beskrivelse: Raggmunk eller svenske kartoffelpandekager. En herlig ret, der giver mindelser om røsti kartofler, meget anvendelige til stegt kød, for eksempel svinekoteletter eller ovnstegt oksekød.
  • Beskrivelse: Raggmunke eller kartoffelpandekager serveret som en lasagne er en sikker træffer i det unge køkken. I denne ret er pastapladerne erstattet af raggmunke, også kaldet kartoffelpandekager. Fyldet kan...
  • Beskrivelse: Råraka er en ragmunk uden pandekage. Minder mest af alt om en røsti kartoffel. Det er altså en råstegt kartoffel.
  • Beskrivelse: Essensen af Middelhavsområdet komprimeret i en grydefuld grøntsager. Man kan gøre den mere grøn ved at anvende meget fennikelknold, courgetter og løg, og mere rød ved at bruge meget rød peber. Man...
  • Beskrivelse: Svenskerne kan noget med gris, og revbenspjæll er en formidabel ret, Udskæringen minder om vore skinkeben, plader med 2-3 ribben kappet i en længde på 10 cm. Til gengæld er der fuld kødside på benene...
  • Beskrivelse: Når morgenfruen kommer hjem med kurven fuld af de flotteste granrørhatte, og når vejrliget råber på grillbøffer i haven, så er det tid for at lave risotto eller snarere bygotto. Retten er enkel....
  • Beskrivelse: Selv om de fleste mopser som regel er så fede, at de kan rulle, så er rollmopsen ingenlunde en hund, men en gammel tysk sildespecialitet fra Berlin, en langtidssaltet og eddikemarineret sildefilet,...
  • Beskrivelse: Der er dansk rugbrød og der er udansk rugbrød. Velassorterede forretninger i Sverige fører rugbrød som de kalder dansk rugbrød, det er det ikke. Konsistensen er forkert, nærmest som franskbrød, og...
  • Beskrivelse: At gøre en rullepølse, det er der ingen ben i. Atter må den gode gris fra Tjøtta lægge bug til efter at have sprunget rundt og mæsket sig i den smukke Norrlandske sommer i midnatsolens skær.
  • Beskrivelse: Man ønskede et rustikt brød, som samtidig skulle have en forfinet og let krumme, samt velsmag. Det blev til dette formbrød, fordi jeg er lidt træt af alle disse møllehjul eller kugler, hvor man først...
  • Beskrivelse: Den tid, hvor rødbeden var en rodfrugt syltet i eddike- sukkerlage, er slut. I dag er rødbeden som surt tilbehør en videnskab, som kalder på hele apoteket af krydderier. Denne syltede rødbede er...
  • Beskrivelse: Rødbedesalat med grønkål og rucola er en variation af en salat fra Meyer, det grønne islæt er her suppleret med rucola, Jeg synes rucolaen med sin skarphed klæder og kontrasterer rødbedernes sødme...
  • Beskrivelse: Hvis man er træt af sur rødkål og designer-rødkål, der smager som en hel frugtbod eller bolsjebutik, så prøv denne enkle servering, der smager af kål med en pikant brændt smag af porter og gode...
  • Beskrivelse: Syltede rødløg er et uhyre dekorativt og velsmagende tilbehør, der kan løfte hvilken som helst ret, måske lige undtagen pandekager med is.
  • Beskrivelse: En meget enkel, men utrolig lækker forret. Varmrøget elghjerte skæres i papirtynde skiver og serveres med trøffelæggerøre og Karl Johansvampe. Det vanskeligste ved denne ret er at få fat på et...
  • Beskrivelse: Denne ret er lidt omstændelig at lave, men resultatet er besværet værd. Man starter med at afskroge en kylling og dele den i fire stykker, to bryststykker og to lårstykker. De fire stykker svøbes i...
  • Beskrivelse: Rygeost er en røget friskost. Man kan lave den helt fra bunden med frisk mælk, der sættes til tykning med tilsætning af osteløbe. En besværlig og lunefuld proces. Man kan også vælge en god yoghurt,...