Rabarberparfait med kardemomme og vanilje

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når majtræet blomstrer med sine yndefulde hvide blomsterklase, er det tid at trække de første fine røde rabarber, og så skal der laves is.

Ingredienser

300 g
Rabarber
75 g
Rørsukker
2  
Vanilje stænger
5  
Kardemomme kapsler
1 dl
Glykosesirup
2  
Æggeblommer
3  
Husblas blade
5 dl
Piskefløde
1  
Appelsin

Vejledning

Rabarberne skæres i små stykker, drysses med rørsukkeret, tilsættes indholdet af de to vaniljestænger og de malede kardemommefrø. Bages i ovnen, indtil rabarberne er møre og begyndt at koge ud. Herpå tilsættes glykosesiruppen, og blandingen blendes grundigt.
Derpå tilsættes æggeblommer og husblas opløst i en lille smule af fløden, saften af en lille sød appelsin og endelig tilsættes resten af fløden, og isblandingen blendes igen grundigt.
Så må man smage for at afgøre med sig selv, om isen er for sur. I givet fald kan man tilsætte glykose, indtil man når den ønskede sødme. Det er svært at sætte eksakte mål på sukkermængden, fordi rabarber er så forskellige, nogle er mere sure end andre. Til sidst hældes isblandingen på ismaskinen og køres 30 min.

Noter

En herlig is, der er som sommernatten, fuld af krydrede noter.