Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når man står med to andebrystfileter, og kun skal bruge den ene, kan man passende anvende dubletten til en andepate.
Ingredienser
300 g
Andebrystfilet 200 g
Hakket kalvelever 200 g
Hakket spæk 3 fed
Hvidløg 1 tsk
Timian 8
Korn allehånde 8
Kryddernelliker 1
Æg 1 dl
Piskefløde 12
Kalamata oliven (Mellemfint hakkede) 10
Rosa peberkorn 1 dl
Noilly Prat 1
Løg (Reven)Vejledning
Andebrystfileten hakkes med fedtlag og skind. Farsen røres sammen med leveren og spækket, de fint malede krydderurter, oliven, æg, fløde, løg og Noilly Prat. Farsen smages til med hvid peber fra kværn og salt. Farsblandingen hældes i pateform og bages til den har en temperatur på 70 grader. Herefter afkøles pateen under let pres.
Noter
Denne pate har en fin sart smag, der mærkeligt nok fremhæves ved servering på en tynd skive rugbrød, ledsaget af husets bedste saltagurker og kæmpekapers. Man kunne også vælge at servere en chutney af grønne tomater til.