Lakserulle med asparges i aspic

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En festlig og særdeles velsmagende forret, som jeg første gang smagte på Chateau Gris, lidt syd for Beaune by i Bourgogne, i selskab med den navnkundige journalist Ib Rene, Cairo.

Ingredienser

8  
Skiver laks (Ferskrøget)
1 bdt
Asparges (Et glas henkogte lange asparges)
4  
Gelatineblade (Husblas)
1 dl
Tør hvidvin
1 dl
Aspargessaft

Vejledning

4 små porcelænsforme fores med hver 2 skiver fersk røget laks, der først er foldet sammen på langs. Lad omslagsfolden være opad, det stiver konstruktionen af og giver sådan en pæn afslutning.
Herpå skæres aspargesne i stykker, der nøjagtig har formens højde i længden. Aspargesstykkerne placeres i porcelænsformen inden for lakseforingen. De skal stables ganske tæt.
Slutteligen fremstilles en gelatine af 1 dl. aspargessaft og 1 dl. hvidvin smagt til med lidt citronsaft, 4 blade husblas, hvid peber og en theskefuld oystersauce. Som pynt 3-4 hele rosa peberkorn.
Porcelænsformen efterfyldes med gelatinen, således at aspargesstykkerne er dækket, og stilles køligt. Lakserullen tages ud af formen lige inden serveringen.

Noter

Denne meget smukke forret serveres med en garniture af julesalatblade, lidt groft klippet rucola og eventuelt en skefuld Caviart, enten produktet
ørredrogn eller mørk kaviar.