Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når forårets tørke afløses af en massiv regnperiode efterfulgt af lidt varme og solskin eksploderer skovbunden med svampe, og den efterhånden obligatoriske
pessimisme gøres grueligt til skamme i takt med at køkkenbordet bugner med Kantareller, Fåreporesvampe, Karl Johanner og diverse andre velsmagende rørhatte.
Næh i år får vi ingen kantareller, bliver en bemærkning, som får en til at trække på smilebåndet, en bemærkning som igen i år bliver gjort til skamme..
Denne svamperigdom kalder på fornyelse, og een af disse er svampetimbale, en forfinet udgave af en gammel traver, svampeomeletten.
Der kan anvendes kantareller og løg, fåreporesvamp og fennikel, Fåreporesvamp og Karl Johan. Hvis man ikke bor i Sverige og har adgang til skov, hvori der har
været gamle græsningsarealer for får, kan man godt opgive at finde fåreporesvampen, den kan bedst erstattes af brune champignon eller Portobello.
Timbalen består af et svampefyld af smørsauterede svampe og grøntsager snittet i fine små tern. Svampefyldet placeres i en passende porcelænsform, herefter fyldes formen
med en oste- fløde- og æggemasse, og timbalen bages til overfladen er smuk gylden, og massen har sat sig.
Ingredienser
Vejledning
Blåskimmelsosten smeltes i mælken, fløden tilsættes. Hele blandingen køles ned. Herefter piskes 2 hele æg i blandingen.
Svampeblandingen placeres nu i en pæn porcelænsform, som er godt smurt med olivenolie, og formen fyldes med osteæggeflødemassen. Der skal
være cirka 1 cm. til kant, således at der er plads til , at massen hæver uden at vælte ud over alle bredder.
Timbalen bages nu ved 170 grader, indtil massen har sat sig, er passende hævet og smuk gyldenbrun på overfladen.
Vel ude af ovnen vil noget af hævelsen gå af timbalen. Når den lige har sundet sig, løsnes forsigtigt kanten rundt, herefter kan timbalen vendes ud på tallerkenen og er klar
til montering med pynt, for eksempel dild eller timian.
Noter
Serveres som forret garneret med skinke.