Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Råraka er en ragmunk uden pandekage. Minder mest af alt om en røsti kartoffel. Det er altså en råstegt kartoffel.
Ingredienser
Vejledning
Kartoflerne skrælles og rives groft. Herpå drysses de med salt og stilles til afvanding 15 minutter. Væden klemmes af kartoffelmassen, der fyldes i oliesmurte udstikkerringe
i en lagtykkelse på 1,5 cm. Herefter placeres udstikkerringene med indhold på en varm stegepande med rigelig smør. Når kartoffelkagen har sat sig og begynder at få lidt farve, men
inden den brænder fast til udstikkerringen, skubbes den ud af ringen, eventuelt med lidt hjælp af en lille spids kniv, til at løsne siderne. Herpå steges kartoffelkagen til passende farve,
hvorpå den vendes og steges på den anden side. Man må gerne trykke kagen lidt med en paletkniv.
Noter
Råraka er fantastisk dekorative og yderst velsmagende, gerne med et grønt drys af dild, kørvel, sødskærm eller koriander og med en skefuld creme fraiche.