Rollmopsen, en overset lækkerbidsken

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Selv om de fleste mopser som regel er så fede, at de kan rulle, så er rollmopsen ingenlunde en hund, men en gammel tysk sildespecialitet fra Berlin, en langtidssaltet og eddikemarineret sildefilet, der er rullet sammen omkring et passende fyld af løg, kapers og sennep.
I min version anvendes ferske sildefileter, rullet omkring sauterede syrlige løg, og derefter nænsomt kogt i en syrlig marinade. Mopserne får lov at køle af og forbliver i marinaden.

Ingredienser

8  
Sildefileter
2  
Gulløg i meget fine skiver
3 spsk
Æblecidervinaigre
2  
Laurbærblade Friske
1  
Gulerod fintsnittet
1 spsk
Korianderfrø malet i morter
2 spsk
Æblecidervinaigre
1⁄2  
Svampebouillonterning

Vejledning

De fint snittede løgringe sauteres i lidt smør indtil de er blanke, herpå tilsættes vinaigren som får lov til at koge ind.Herpå smages løgcompotten til med salt og sukker, til der opnås en fin saltsur balance.
Sildefileterne placeres med skindsiden nedad, og der placeres en pæn skefuld løgcompot på hver filet, der rulles sammen om fyldet og fikseres med en tandstikker.
Silderullerne placeres i en lille gryde, dækkes med vand, og der tilsættes vinaigre, gulerod, korianderfrø, laurbærblade og svampebouillonterning. Herpå får hele menagen et let opkog, pas endelig på ikke at give for meget varme, sildene må gerne have lidt konsistens.
Ved denne tilberedning bliver marinaden lidt plumret når den køler af på grund af smørret. Dette problem kan man imødegå ved at anvende olivenolie i stedet for smør.

Noter

Rollmopserne serveres med groft hjemmebagt rugbrød med smør, dertil et glas øl.