Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Hvis man er træt af sur rødkål og designer-rødkål, der smager som en hel frugtbod eller bolsjebutik, så prøv denne enkle servering, der smager af kål med en pikant brændt smag af porter og gode svesker, og så bare en lille snaps æblecidervinaigre, så man lige aner syren,
men heller ikke mere. Kålen får kant af gele af tyttebær og havtorn..
Ingredienser
Vejledning
Den fintsnittede rødkål svitses i olivenolie i en tykbundet gryde. Når kålen begynder at blive blank og får lidt farve, tilsættes porter, og kålen simrer nu videre.Tyttebær-havtorngeleen, som både er sur og besk, tilsættes og jævner porter-suppedasen. Kålen vendes flittigt og sveskerne, som skal være fast bløde, tilsættes. Det hele simrer, indtil sveskerne begynder at koge ud, og kålen er mør. Så smages kålen til først med salt, siden med vinaigre, endelig ikke for meget, kålen skal ikke være sur, men blot have en snert af syre, som balancerer sødmen i sveskerne.
Noter
Denne rødkål smager fantastisk godt og er næsten bedre kold end varm. God især til svinekød og and, og så har den den fordel, at den kan indtages sammen med rødvin.