-
Beskrivelse: Titlen indmad dækker i dette tilfælde over kalvehjerter. En rigtig herreret, der kræver en del køkkentid, for det er om noget simremad. Kalvehjerterne simrer i en svampebouillon, indtil de er møre,...
-
Beskrivelse: Vi kender vel alle salat Nicoise, næsten til hudløshed. En skål grøn salat, forårsløg, tun, tomater, æggebåde og oliven, og hvis det går hårdt til fint
skårne sardeller, olie og balsamicomarinade...
-
Beskrivelse: En lille nem forret, Sauterede syrnede løg, får et drys ristede pinjekerner, og pyntes med sardiner i olie frisk fra dåsen, så kan det ikke være mere enkelt, men med en meget kompleks smag.
-
Beskrivelse: Familiens absolut foretrukne skaldyrsdip, lige god til en skål pillerejer som til et festligt fad krebs.
Denne mayonnaise er på en gang frisk, men også fyldig, og med ganske små variationer i...
-
Beskrivelse: Når sommeren har den rigtige varme, og når sommeren har den rigtige fugtighed, byder de svenske skove på vilde hindbær i stor bærstørrelse og rigelige mængder. Så er der fest.
Der findes intet mere...
-
Beskrivelse: If you can`t beat them, eat them. Skvalderkåltærten har nogle elegante smagsnoter, der forstærkes af et par kviste løvstikke. Når skvalderkålen skal høstes, skal man udelukkende gå efter de...
-
Beskrivelse: Et guddommeligt stykke klassisk dansk smørrebrød. Rugbrød med smør, røget sildefilet og en fed løgring, der omslutter en rå æggeblomme, velsagtens deraf navnet sol over Gudhjem. Bromatologerne kan så...
-
Beskrivelse: Den svenske superkok Waldenstrøm lagde grundstenen til denne forret, der er enkel og meget smagfuld. Den kan varieres i en uendelighed med lyst brød eller mørkt brød som fundament, røget laks, røget...
-
Beskrivelse: En meget frugtig og frisk is, hvor det aromatiske solbær fint forener sig med ginens enebær.
-
Beskrivelse: Denne helt vidunderlige og meget svenske specialitet indgår som garniture til en ovnstegt kylling, inget tjafs inga konstigheter. Der er flere fine kontraster i denne enkle ret, kontrasten mellem...
-
Beskrivelse: Eftersom min grønne tomatchutney er en meget efterspurgt vare hele året rundt, er det lidt besværligt at fastholde brugen af grønne tomater, som jo er en decideret sæsonvare. Det har fordret lidt...
-
Beskrivelse: Stikkelsbærtærten er en anderledes frisk og aromatisk frugttærte.
-
Beskrivelse: Når naturen bugner af alle mulige lækre spisesvampe, sætter det naturligvis fantasien i gang med at finde på nye tilberedninger og opskrifter.
Et godt bud vil være Fåreporesvamp hakket til en fars...
-
Beskrivelse: Her kan i princippet anvendes alle mulige svampe, hvad man nu har i kurven. Fåreporesvamp, tragtkantareller, birkerørhatte, Karl Johan eller kantareller. Man skal være opmærksom på, at de grøntsager...
-
Beskrivelse: Når forårets tørke afløses af en massiv regnperiode efterfulgt af lidt varme og solskin eksploderer skovbunden med svampe, og den efterhånden obligatoriske
pessimisme gøres grueligt til skamme i...
-
Beskrivelse: Nej, svensk pølseret er ikke noget med spejderbål, bare knæ, pølsestumper i tomatsovs med spaghetti. Svensk pølseret er, når fruen efter en herlig svampejagt i de store värmlandske skove henkastet...
-
Beskrivelse: En omstændelig, men flot forret, der oser langt væk af det franske køkken, andeterrine, mere prosaisk andesylte, gjort på lår.
Ikke så sjældent kan man finde tilbud på andelår af såvel god...
-
Beskrivelse: Julesylte på gammeldags maner handler ikke om en fancy krydring eller en diskussion om, hvor vidt vi nu skal vove en knivspids nitrit eller ej. Julesylte på gammeldags maner handler i bund og grund...
-
Beskrivelse: Det lyder besværligt, og det er en langvarig og besværlig proces, men sylten er ubetinget besværet værd og ledsaget af forårets spæde krydderurter, er det en særdeles rig forret, meget pikant med de...
-
Beskrivelse: Den første nattefrost, enhver køkkenhaveejers mareridt, hvad enten man har tomater på friland eller i drivhus. Høsten skal i hus for enhver pris uanset farve, og så står man der med læssevis af...