-
Beskrivelse: Gedden er ringeagtet i de fleste nordiske lande, helt ufortjent, for det er en vældig delikat spisefisk, men den har jo unægteligt en række gaffelben som mange har et aldeles hysterisk forhold til....
-
Beskrivelse: Geddefileten er uovertruffen hvad enten den serveres som skindstegt gedde, eddikemarineret stegt gedde, kogt eller røget.
-
Beskrivelse: Når vinden blæser fra vest og bringer en svalende kølig brise til en doven hederamt pinsedag, når søen ligger spejlblank og reflekterer en orangerød solnedgang, da bider gedderne som bare pokker, og...
-
Beskrivelse: Geddebollen er en vanlig quenelle, der blot er kryddersat med frisk revet ingefær
-
Beskrivelse: Gedden er en herlig fisk både for lystfiskeren og kokken. Herlig for lystfiskeren, fordi den kan fiskes fra båd og fra land, med wobler, spinner, agn og ikke mindst med flue. Desuden er gedden en...
-
Beskrivelse: Gedden er en herlig fisk både for lystfiskeren og kokken. Herlig for lystfiskeren, fordi den kan fiskes fra båd og fra land, med wobler, spinner, agn og ikke mindst med flue. Desuden er gedden en...
-
Beskrivelse: Når man har et kilo geddefars, og ikke orker at koge geddeboller af hele portionen, kan noget af farsen passende anvendes til at lave nogle små pateer. For yderligere at binde farsen sammen, røres...
-
Beskrivelse: Når tante Jane kommer på midsommerbesøg, skal der glutenfrit på bordet.
Et glutenfrit rugbrød, uden gluten og uden rug. Bortset fra at den glutenholdige rugmel er erstattet med ris, majs og...
-
Beskrivelse: Grisleg, med den borgerlige betegnelse svineskank, er rigtig svensk slow food eller skulle man sige slow foot...
-
Beskrivelse: Grødchips af havreflager med rosmarin smager eventyrlig godt. De er helt tynde og smelter på tungen med en flot karamellignende smag af smør og rosmarin.
-
Beskrivelse: Et lækkert, men lidt tidskrævende tilbehør.
-
Beskrivelse: Grøn kartoffelsalat er en rigtig forårssællert. Oprindelig er den en kold kartoffelsalat af nye kartofler, der medens kartoflerne endnu er varme overhældes med en olie og vinaigreblanding. Varmen får...
-
Beskrivelse: Man tager en skål grøn salat. Indholdet kan naturligvis afstemmes efter årstiden, selv om forretningerne og luftfartsselskaberne for længst har afskaffet årstiderne, og således tilbyder friske...
-
Beskrivelse: At small is fine, smaller is finer er en sandhed med modifikationer, i hvert tilfælde når man taler om grønne tomater. Da jeg blev ejer af en stor kurvfuld små grønne cherrytomater, troede jeg, at...
-
Beskrivelse: Grønne kyllinger er indbegrebet af forår og picnic. Retten består i al sin enkelthed af en kylling, der stuffes med hele paletten af grønne forårskrydderurter. Finessen består blot i, at stuffningen...
-
Beskrivelse: Når det er årets sommeraften med lunch ved søen, er forretten naturligvis gubbröra.
-
Beskrivelse: Når kartoflen skal have en anden farve. Nu har vi arbejdet i det uendelige med grøn kartoffelsalat også kaldet dildkartofler, og der er ingen tvivl om, at det er en sællert, ikke mindst for...
-
Beskrivelse: Gulerodssuppe med havtorn er en erklæret vinder, så hvorfor ikke prøve at gentage succeen i dessertkøkkenet.
Det blev en flot gul, meget aromatisk parfaitis, som sagtens kan udføres som en sorbet.
-
Beskrivelse: En sjov suppe, der spiller på balancen mellem det søde, det sure og det salte, og mellem det varme og det kolde.
-
Beskrivelse: Det er svært at definere hvad toscanske gulerødder er, en velsmagende grøntsag eller et elegant spicey garniture med et fint syrligt tvist.
Toscanske gulerødder er enestående, de duer ikke i de...