Gulerodshavtornis

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Gulerodssuppe med havtorn er en erklæret vinder, så hvorfor ikke prøve at gentage succeen i dessertkøkkenet.
Det blev en flot gul, meget aromatisk parfaitis, som sagtens kan udføres som en sorbet.

Ingredienser

6  
Gulerødder i små tern
2 dl
Æblemost
100 g
Havtorn
3 tsk
Vanilje
3 spsk
Honning
5  
Husblas blade
7 dl
Madfløde 15 %
10  
Æggeblommer
250 g
Strøsukker
25 g
Glucosesirup

Vejledning

Gulerødderne skæres i små tern og koges møre i æblemosten og blendes. Der tilføres havtornbær, og der koges igen, og blendes igen. Herpå opløses honningen i
blandingen som efterjusteres med strøsukker, vaniljen tilsættes, og så skal blandingen hvile og afkøles.
Husblasbladene udblødes i koldt vand, smeltes i lidt af madfløden, hvorefter fløden og gulerodhavtornblandingen røres sammen. Denne blanding vendes ned i de hårdt piskede
æggeblommer og strøsukkeret.
Tilbage er nu blot at køre massen i ismaskinen.

Noter

Denne meget aromatiske is serveres med et lille stænk havtornsirup, hvis syre danner en flot kontrast til de søde gulerødder.
150 gram havtorn koges i 2 dl. vand, Passeres gennem dørslaqg, hvorpå pureen tilføres 2 spiseskefuld honning, efterjustering med rørsukker. Siruppen skal være sur, men ikke hvinende sur,
man må smage sig frem.