Glutenfri rugbrød

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når tante Jane kommer på midsommerbesøg, skal der glutenfrit på bordet.
Et glutenfrit rugbrød, uden gluten og uden rug. Bortset fra at den glutenholdige rugmel er erstattet med ris, majs og boghvedemel, og den valsede rug er erstattet med valset havre, er det samme kvantiteter som i opskriften på rugbrød.Naturligvis uden surdejen, som jo er
fremstillet af Mannitobahvede.
Det er i al væsentlighed kernerne, der giver brødet karakter og smag, og så har brødet den farve, rugbrød skal have med lidt hjælp af soya.

Ingredienser

7 dl
Vand
25 g
Gær
1 spsk
Psyllium (Husk)
2 tsk
Salt
2 spsk
Malt
2 dl
Græskarkerner
2 dl
Solsikkekerner
2 dl
Hørfrø
3 dl
Havregryn med chinoa
1 dl
Havrecros
2 dl
Rismel
2 dl
Majsmel
2 dl
Boghvedemel
2 tsk
Kulør

Vejledning

Psyllium sættes i blød i lidt vand, gæren opløses i vandet, psylliumgelen tilsættes sammen med salt. Herefter tilsættes alt melet og kærnerne, og dejen røres grundig.
Den Færdige dej fordeles i 2 rugbrødsforme af silicone og sættes til hævning, mindst 1 time.
Herefter bages brødene ved 175 grader i 60 min .på nederste hylde i ovnen.

Noter

Flot brød, med gode skæreegenskaber og en herlig smag af kærner.