Gubbrøra

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når det er årets sommeraften med lunch ved søen, er forretten naturligvis gubbröra.

Ingredienser

1  
Stor kogt kartoffel
2  
Hårdkogte æg
1 ds
Grebbestad Ansjos
4 tsk
Stenbiderrogn
2 tsk
Kalles kaviar
2 spsk
Creme fraiche
1 spsk
Mayonaisse
1 bdt
Purløg
1 bdt
Dild
1 bdt
Skovsyre

Vejledning

Den kogte kartoffel skæres i små tern, æggene ligeledes. Ansjoserne hakkes groft. Kartoffel, æg og ansjos vendes sammen med creme fraiche og mayonnaisse.
Herpå røres Stenbiderrogn og kaviar forsigtigt i salaten, der stilles på køl. Lige inden servering vendes den fint hakkede purløg og dild i salaten og der drysses med
skovsyre.

Noter

En herlig sommersalat, der for den sags skyld kan spises med theske, men også på brød. Jeg foretrækker et ikke for surt rugbrød.
Til retten hører naturligvis en nubba, Skånsk akvavit eller O.P.Anderson.