Gulerødder, Toscanske

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Det er svært at definere hvad toscanske gulerødder er, en velsmagende grøntsag eller et elegant spicey garniture med et fint syrligt tvist.
Toscanske gulerødder er enestående, de duer ikke i de traditionelle grøntsagskonstellationer, men er fantastisk lækre alene sammen med grillet kød
og stegte kyllinger. Kolde er de fremragende som tilbehør til en forret sammen med Calamataoliven, selv til osten kan de bruges, især hvis det er
en ung brie eller en fromage frais af ged.
Toscanske gulerødder sauteres i olie, inddampes i aceto balsamico og Noilly Prat og karamelliseres med honning.

Ingredienser

4  
Gulerødder i tykke skiver
4 fed
Hvidløg i tynde skiver
1 dl
Olivenolie
2 dl
Noilly Prat
1⁄2 dl
Aceto balsamico
2 spsk
Honning

Vejledning

Gulerødderne skrælles og skæres i tykke skiver. Herpå koges de i let saltet vand indtil de er half done, de afdryppes, og herefter sauteres
de i olivenolie, indtil de er møre men endnu er aldente. Hvidløgsskiverne tilsættes sammen med aceto balsamicoen, som får lov til at bruse op.
Herefter tilsættes Noilly Praten, og nu skal rødderne stå og småsimre indtil det meste af væden er dampet ind og tyknet, herpå kommer sødningen
med honning, som omdanner kogelagen til en tyk sirup. Det er nu kunsten at finde den helt rigtige balance mellem syre, sødme og salt.
Man må titrere sig frem med grundelementerne Balsamico, vermout og honning.

Noter

Flot i kombination med skinke og melon, både i smag og farve. Velegnet som garniture til grillet kød og meget pikant sammen med en ung brie eller gedeost.