Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Geddebollen er en vanlig quenelle, der blot er kryddersat med frisk revet ingefær
Ingredienser
700 g
Geddefilet 200 g
Spæk 100 g
Smeltet smør 1 dl
Madfløde 1 dl
Noilly Prat 1⁄2 dl
Fino sherry 2 spsk
Majsmel 1⁄2
Saften af citron 1
Revet løg 1
Stykke revet frisk ingefær (Mængden efter smag) 1⁄2 tsk
Hvid peber 1⁄2 tsk
Rosa peber 3⁄10
Revet muskatblomme 2
Æg 1 1⁄2 tsk
SaltVejledning
Geddefileterne og spækket hakkes een gang. Æg, fløde, vin, smør, majsmel, løg og krydderier tilsættes og røres grundigt. Mængden af ingefær efter smag, men pas på, smagen trækker ud efter et stykke tid.
Herefter skal farsen hvile i køleskab 1 time.
Herpå formes bollerne og koges i let saltet vand.
Noter
En meget behagelig geddebolle, der har den franske smag, men med et fint tvist af ingefær. Den er på ingen måde fisket i smagen, meget velegnet til en
forret, for eksempel med en lille grøn salat med ræddiker, kan også serveres sauteret i smør til smuk gylden farve, tilbehør af kapers og små tern af en god
lufttørret bacon.