Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Stikkelsbærtærten er en anderledes frisk og aromatisk frugttærte.
Ingredienser
Vejledning
Hertil anvendes desserttærtedej i 25 cm. form. Tærtedejen forbages ved 180 grader på næstnederste hylde. Da der ikke skal efterbages, må den godt få lidt farve for at sikre, at bunden er gennembagt.
Til fyldet anvendes 400 gram grønne stikkelsbær, 150 gram havtornbær og 16 fint snittede tørrede abrikoser. Frugten koges med et par spiseskefulde ufortyndet hyldeblomstsaft , og syltesukker efter smag og behag. Krydres med indholdet af 1-2 stænger vanillie.
Når frugten er delvis kogt ud,( stikkelbærrene skal ikke koges helt til smat, de må godt have lidt bid ) skilles saften fra frugten, der fyldes i tærtebunden. Herpå vejes saften, og der tilsættes gul marmelit efter anvisningen på posen. Geleen hældes nu over bærrene, der skal være dækkede.