Rødbeder til julepostejen

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Den tid, hvor rødbeden var en rodfrugt syltet i eddike- sukkerlage, er slut. I dag er rødbeden som surt tilbehør en videnskab, som kalder på hele apoteket af krydderier. Denne syltede rødbede er ingen undtagelse, lagen må betegnes som lidt julet, men krydringen går godt sammen med den jordede smag af beden.

Ingredienser

6  
Rødbeder
1 1⁄2  
Glas Æblecidervinaigre
1 1⁄2  
Glas Rørsukker
1 1⁄2  
Glas Vand
3 tsk
Kanel
1 tsk
Fennikel
3  
Stjerneanis
1 spsk
Rosa peberkorn
1  
Knivspids Cayennepeber
1  
Appelsinskal (reven)
1  
Appelsin (Saften)

Vejledning

Rødbederne koges i saltet vand, til de er nok, men stadig har bid, prøv med en kniv. Skylles i koldt vand og skrabes. Herefter skives de og anbringes i sylteglas.
Så tilberedes vinaigrelagen efter opskriften et mål sukker ophældes, hvorefter målet fyldes med cidervinaigre, indtil sukkeret er dækket, herefter tilsættes et lige så stort mål vand. Vinaigrelagen tilsættes appelsinsaft og skal samt alle krydderierne og bringes til kogning.
Når sukkeret er opløst, og lagen er skummet, hældes den over rødbederne, som herefter skal stå og trække i mindst 3 døgn.

Noter

Fin jordet rødbedesmag med umiskendelig eftersmag først af kanel, siden af orange.Passer fint til julens postej.