A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Y | Æ
  • Beskrivelse: Panna cotta er en meget lækker og uhyre nem dessert, der dybest set består af lige dele fløde og yoghurt, stivnet med gelatine. Konsistensen bliver som en ikke for massiv budding, og kun fantasien...
  • Beskrivelse: Passionsfrugtsorbet med Campari er en herlig frisk is, lidt brysk ved smagsløgene, men fremstiller man den som en flødeis, vil man ikke blot få velsmag, men den smyger sig kælent omkring tungen.
  • Beskrivelse: Påskeferien er tid for eksperimenter med den nye ismaskine, og der lægges dristigt ud med en passionsfrugt-Campari sorbet.
  • Beskrivelse: En pastasalat, der dur i sommervarmen, frisk og juicy, med et stænk fisket og lidt salt dressing, som godt kunne give mindelser om skaldyr. Salatdelen består af groft skåret Romanisalat og rucola,...
  • Beskrivelse: Når man har en lille rest meget aromatisk perlebyg, en portion friskplukkede sommerkantareller og et æble, frister det til at lave en fræk sur-sød- salt saute, der kan bruges som en selvstændig...
  • Beskrivelse: I denne ret er anvendt en stegt vildand, men det kunne for den sags skyld lige så godt være en stegt kylling. I virkeligheden er køddelen dybt uinteressant, det er tilbehøret, der tæller. Her er...
  • Beskrivelse: Au recherche du temp perdu, på sporet af en svunden tid. Sommetider kan man få en brændende trang til at genopleve en smag fra barndommen, dette gælder i mit tilfælde min moders sursøde...
  • Beskrivelse: Det begyndte med en madfilm om el Bulli, tidligere kåret som verdens bedste køkken , vidt berømt for deres molekylære madlavning. Jeg har ellers altid betragtet den disciplin som noget pjat,...
  • Beskrivelse: Lykken er at vende hjem fra et besøg på den lokale loppis beriget med en fuldstændig lydefri blinispande af gedigent støbejern. Så er der dømt plättar eller blinis. Bruger man som den navnkundige...
  • Beskrivelse: Jeg har altid syntes, at pommes Anna var lidt mere elegant end flødestuvede kartofler. I denne udformning hvor kartoflerne lægges lagvis med tragtkantareller opnås en meget smukt mosaik og retten...
  • Beskrivelse: Kært barn har mange udtryk. Bdr. Price laver pommes Tartiflette i et ildfast fad, Hugh Fearnly-Whittingstall laver sin River cottage model på ristet hvedebrød, og jeg laver min version på ristet...
  • Beskrivelse: Som navnet siger porre i vinaigremarinade. Her vil vi dog spare vinaigren, som ellers kunne være en sherryvinaigre, til fordel for lidt citronsaft. Det er en forret som lader sig fremstille på 15...
  • Beskrivelse: Porrestrudel med trompetsvampe eller morkler er en lille elegant vegetarisk kaloriebombe, en kulinarisk forårsrulle.
  • Beskrivelse: Når der er dømt vegetarmiddag, og man tilfældigvis har nogle pragteksemplarer af svampen Portobello, lyder menuen selvfølgelig på ovnbagte fyldte Portobellosvampe. Det er vigtigt, at man udsøger sig...
  • Beskrivelse: Sommertiden er crumble tid. Årstiden med dens væld af frugt indbyder til crumble bagning, kun fantasien sætter grænserne, og så er crumblen så let, og elegant, at den egner sig fint i sommermenuer...
  • Beskrivelse: Denne tærte er lidt mere omstændelig at lave, men smagsresultatet er umagen værd. Der anvendes en sød tærtedej i en 25 cm. tærteform (se Tærtedej). Tærten forbages og må godt få lidt farve, idet den...
  • Beskrivelse: Da pølsen kom i fint selskab, lyder næsten som taget ud af Niels Holgersens forunderlige rejse, og pølsen stammer da også fra Selma Lagerløfs hjemegn, indkøbt i den lille landhandel i Græsmark ikke...