Passionsfrugtparfait med Campari

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Passionsfrugtsorbet med Campari er en herlig frisk is, lidt brysk ved smagsløgene, men fremstiller man den som en flødeis, vil man ikke blot få velsmag, men den smyger sig kælent omkring tungen.

Ingredienser

2 1⁄2 dl
Vand
8  
Passionsfrugter
80 g
Flormelis
2 spsk
Honning
2  
Æggeblommer
3  
Husblasblade
5 cl
Limejuice
5 cl
Campari
2 dl
Piskefløde

Vejledning

Frugtkøddet skrabes ud af passionsfrugterne og blendes i vandet sammen med florsukkeret. Herefter sies blandingen for kerner. Lidt af passionsfrugtjuicen opvarmes så husblasbladene opløses. Herefter tilsættes limejuice, Campari, æggeblommer, honning og fløde, og hele blandingen blendes grundigt. Fryses under omrøring i ismaskinen 35 min. Herefter er isen meget lind, og den kræver yderligere et par timer i dybfryseren, før den er klar til servering.

Noter

Kan serveres i karamelkurv, eller blot med en smørkiks som tilbehør.