Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Panna cotta er en meget lækker og uhyre nem dessert, der dybest set består af lige dele fløde og yoghurt, stivnet med gelatine. Konsistensen bliver som en ikke for massiv budding, og kun fantasien sætter grænser for præsentationen. Man kan virkelig få brugt alle sine smukke skåle og portionsglas, og selv om grundelementet er det samme, nemlig panna cottaen, er der rige muligheder for variation af tilbehøret i form af syltet frugt, frysetørret frugt, ristede nødder eller tuilles. Ligeledes kan panna cottaen smagsættes med kaffe og diverse spirituosa, eksempelvis Amaretto og rom.
Ingredienser
Vejledning
Piskefløde, sukker, krydderier og de udblødte husblasblade opvarmes til kogepunktet, under heftig omrøring, herefter køles fløden af til stuetemperatur og blandes med yoghurten under forsigtig piskning. Når blandingen er fint homogen og blank fordeles den i 4 portionsglas og stilles til stivning i køleskabet. Herefter er den klar til pyntning og servering. Den er lækrest, hvis den lige får lov til at akklimatisere sig, det fremhæver smagen.
Noter
Jeg mener også at panna cottaen kan anvendes i kager og tærter som erstatning for de evindelige mousser.