Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Porrestrudel med trompetsvampe eller morkler er en lille elegant vegetarisk kaloriebombe, en kulinarisk forårsrulle.
Ingredienser
Vejledning
Porrepurret sauteres i smør til det er mørt uden at blive brunt. Tilsættes 1 dl fløde og Noilly Prat som simrer til væden er næsten kogt ind.
De udblødte svampe og skalotteløgene simrer i hønsebouillon med svampebouillonterning samt fløde og Noilly Prat. Herpå sies svampe og løg
fra og blandes med porrepurret. Bouillonen reduceres, smages til med salt, peber og nogle dråber æblecider vinaigre, hvorefter den bruges som sauce
Et ark filodej pensles med smeltet smør og lægges sammen med endnu et ark filodej. Herpå bredes porresvampeblandingen og brødkrummen ud på filodejen,
der rulles og forsegles med pisket æg. Hele rullen pensles med pisket æg og bages 15 - 20 minutter ved 180 grader.
Filodejpakken skæres i 5 cm. tykke stykker og serveres med den reducerede svampesauce.
Noter
Strudlen kan sagtens stå alene som vegetarisk hovedret, men den kan også anvendes som forret.
I stedet for Trompetsvampe kan man anvende morkler eller tørrede Karl Johan svampe.