Pommes Tartiflette

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Kært barn har mange udtryk. Bdr. Price laver pommes Tartiflette i et ildfast fad, Hugh Fearnly-Whittingstall laver sin River cottage model på ristet hvedebrød, og jeg laver min version på ristet rugbrød.
Pommes Tartiflette er en fornem lille frokostsag, meget fyldig og mættende.
Den består af skiver af kolde kogte kartofler, der lunes på panden i olivenolie sammen med et fint snittet skalotteløg. Når blandingen er ved at tage farve, tilsættes en skive skinke i fine tern samt 2 spiseskefulde creme fraiche.
Når creme fraichen er bagt op, er blandingen klar til montering, dog uden bdr.Prices overdådige osteorgie af Reblochonost.

Ingredienser

2  
Kogte kolde kartofler (I tynde skiver)
1 skv
Skinke (I fine tern)
1  
Skalotteløg (Fint skivet)
2 spsk
Creme fraiche
4  
Basilikumblade (Groft plukket)
2  
Brieskiver (Tynde)
2 spsk
Revet parmesanost

Vejledning

Kartoffel, skinke og løgblandingen fordeles over en skive ristet hjemmebagt rugbrød. Peber fra kværn, herefter et godt drys friskrevet Parmesanost
eller Gran Padano, og slutteligen en skive brieost.
Herefter grilles installationen, indtil osten er delvis smeltet, bobler lidt op og får en lille smule farve. Et drys groft plukkede basilikumblade.

Noter

En flot og smagfuld frokostret, hvor kartoffel, løg og skinke går godt i spand, og hvor det fede cremede ostefyld kontrasteres fint af det sprøde knasende rugbrød. Det er en ret, der kalder på et godt glas iskoldt øl, og så forresten ikke mere.