A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Y | Æ
  • Beskrivelse: Når oksehalerne og tilhørende suppe nærmer sig tredjedagen, er det tid til forandring. Resten af halekødet opstår derfor i en herlig ragout i selskab med gulerødder, timian, hvidløg og orangeskal, og...
  • Beskrivelse: Når det sludsneer for gud ved hvilken gang, og det er lidt vandkoldt udenfor, er det fristende at gemme sig i køkkenet ved den hyggeligt knitrende vedspisen og koge en suppe.
  • Beskrivelse: Oksetværreb i saltsurt udstyr er en herreret, som kræver en del forberedelser. Indledningsvis udsøger man sig et par stykker oksetværreb, gerne med et lille fedtlag på skindsiden, men ikke for meget...
  • Beskrivelse: Da frøken Jensen havde friaften, skulle vi have noget let. Det blev en herlig omelet med en pikant blanding af kantareller, selleri og karamelliserede æbletern. Pikant, fordi råstegte selleri og...
  • Beskrivelse: Omvendt tærte, eller tarte Tatin, kært barn har mange navne og flere fremstillingsmetoder. Man kan tage en tærteform, smøre den med rigelig smør, drysse med lige så rigelig flormelis, ovenpå denne...
  • Beskrivelse: Nu til én af kronjuvelerne i slow food køkkenet. I en tid, hvor det er så populært at tale om mormormad, vil jeg sige, at her er tale om morfarmad.
  • Beskrivelse: Iblandt kan man være heldig at løbe over en udskæring af lammekølle i tykke skiver, a la osso buco. Vi har altså her fat i bagbenet, ikke skanken eller forbenet af dyret. Lam udskåret på den måde er...
  • Beskrivelse: Et extremt velsmagende alternativ til de evindelige soltørrede tomater i vacumpakning eller olie. Denne ret må smages. Behandlingen forstærker tomatsmagen, samtidig med at den bevarer friskheden ved...