Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Iblandt kan man være heldig at løbe over en udskæring af lammekølle i tykke skiver, a la osso buco. Vi har altså her fat i bagbenet, ikke skanken eller forbenet af dyret. Lam udskåret på den måde er naturligvis som lam i det hele taget dyrt, men udskæringen har visse fordele. Hele kødskiven består af reetl kød, den har ikke skankens bruskhinder, som skrumper så ossoen efter bruning ligner en østrigsk pukkelpist. Lammet bevarer formen slet og ret, og kødskiven bevares hel og intakt.
Ingredienser
Vejledning
Skinkeskiverne brunes af i olivenolie, grønsagerne og svampene tilsættes, herefter tomater og væde, eventuelt suppleret med lidt dobbeltkoncentreret tomatpure.
1-2 kopper vand med svampebouillonterningerne udrørt, indtil kød og grøntsager lige er dækket. Herefter skal der låg på gryden og svageste blus, og alt simrer, indtil kødet er mørt. Salt og peber og måske en knivspids sukker, fordi der er meget tomat i retten. Kronen på værket er krydring med
paprika, i dette tilfælde Fuszerpaprika Orlemeny.
Noter
Til denne kraftige ret ville jeg vælge et helt enkelt tilbehør i form af en melet kartoffel, eksempelvis King Edward. Man kan også give en kartoffelmos, slet og ret.