Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Et extremt velsmagende alternativ til de evindelige soltørrede tomater i vacumpakning eller olie. Denne ret må smages. Behandlingen forstærker tomatsmagen, samtidig med at den bevarer friskheden ved tomaten.
Ingredienser
Vejledning
Tomaterne halveres verticalt, placeres på bagepapir med snitfladen opad, sprayes med Olivenolie og balsamico vinaigre, får et par dråber honning eller maltsirup, et lille drys salt og langtidsbages herefter midt i ovnen med over og undervarme ved 90 grader
3-4 timer. Herefter køles tomaterne af, hvorpå de er parate til servering.
Noter
Kan nydes blot som en snack, men kan også anvendes i en grøn salat, gerne iblandet flager af Parmesan eller västerbottenost. Eventuelt kan man tilføje croutoner af olieristet brød med frisk timian.
Tak til Kåre Kielmann for billedredigering.