Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Omvendt tærte, eller tarte Tatin, kært barn har mange navne og flere fremstillingsmetoder. Man kan tage en tærteform, smøre den med rigelig smør, drysse med lige så rigelig flormelis, ovenpå denne anbringes så frugten, og ovenpå den butterdejen.
En anden metode er at bruge en pande. I denne laves en karamel, frugten placeres i karamellen og dækkes med butterdejen, derpå sættes hele herligheden i ovnen. I mangel af en stegepande, der kunne gå i ovnen, valgte jeg at kombinere de to metoder.
Først lavede jeg en karamel på panden, derefter hældte jeg den i en velsmurt tærteform, derpå anbragte jeg æblerne, og til slut butterdejslåget.
Ingredienser
Vejledning
Sukkeret smeltes til lys gylden karamel, tilsættes så meget smør, som den kan tage samt en spiseskefuld kanel. Æblerne skrælles, halveres og kernehuset fjernes, Herefter fyldes karamellen i en velsmurt tærteform, æblerne arrangeres og dækkes af den tyndt udrullede butterdej. Bages midt i ovnen ved 175 grader over og undervarme, til butterdejen er hævet op og har fået farve. Herpå tages tærten ud af ovnen og skal lige stå 5 minutter for at sætte sig, hvorpå den vendes ud på et kagefad. Foretag for en sikkerhedsskyld omvendelsen over vasken, så er skaden ikke så stor, hvis tærten skulle lække lidt under vendingen.
Noter
Kold stift pisket piskefløde eller creme fraiche som tilbehør. Skulle æblerne skrumpe meget under bagningen, kan man pynte på resultatet med en æblemos med havtorn..