A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Y | Æ
  • Beskrivelse: Tarte tatin, eller omvendt tærte, er en tærte, hvor tærtefyldet placeres i tærteformen, dækkes med tærtedej og bages, hvorefter tærten vendes ud på et kagefad. Det lyder fransk og kunstigt, og det...
  • Beskrivelse: En fuldstændig klassisk tarte tatin, men lavet med en utraditionel blanding af ananas og havtorn.
  • Beskrivelse: Taskekrabber er en herlig spise. Man koger en taskekrabbe på 600-700 gram til hver person, og man skal have hele dyret, det er politisk ukorrekt, at nøjes med en portion afrevne kløer, da dette...
  • Beskrivelse: En herlig suppe med tydelige thainoter, fin saltsursød balance, klart umami.
  • Beskrivelse: Thymuskirtler som brødrene Price kalder brislerne er bestemt en lækkerbidsken, men måske ikke lige for nybegyndere udi kogekunsten. Glem alt om traditionel tilberedning med kogning og efterfølgende...
  • Beskrivelse: Brisler eller thymuskirtlers håndtering har altid været kontroversiel. Kirtlerne skulle koges, derpå lynkøles i koldt vand og derefter befries for hinderne, for ikke at blive hårde. Nu har jeg...
  • Beskrivelse: Tian er et gammelt provencalsk ord for et keramikfad, vel sagtens ildfast og anvendt til at tilberede ovnstegte grøntsager, men efterhånden har sprogbrugen ændret sig, således at det nu er blevet...
  • Beskrivelse: Denne opskrift på tian skal ses i forlængelse af tidligere. Medens den oprindelige tian, tro mod oprindelsesstedet byggede på corguetter, er grøntsagsvalget her rent nordisk. Salatagurk, gulerod,...
  • Beskrivelse: Tjälknöl kan bedst oversættes ved en frossen klump kød. Det er en norrlandsk specialitet, der typisk gøres på renkød eller elg. Man tager en passende klump frossen kød, hvad enten det nu er fra...
  • Beskrivelse: Når tiden er inde, og det er den efter en lang solrig sommer. Når regnen sætter ind, og temperaturen samtidig er sommerlig, så må man tøjle sin tålmodighed et par dage, men så begynder der at ske...
  • Beskrivelse: Når man har været ved havet og har hjembragt frisk strandkål og blæretang, og når årets første kantareller står på bordet, er det tid for at forny en gammel traver, torsk i beurre blanc. I denne...
  • Beskrivelse: En meget enkel og velsmagende forret eller hovedret.
  • Beskrivelse: Absolut én af børnenes favorittærter. Der anvendes tærteform med diameter 25 cm og standard sidehøjde, hvilket vil sige 3 cm. Der anvendes dej som til fiske-og grøntsagstærter. Tærtedejen forbages...
  • Beskrivelse: Når fruen har plukket 3 kg præmietyttebær, er det tid at tolde af høsten og koge kompot, hvis ikke alle bærrene skal gå over i glemslen i dybfryserens arkiverende dvale, og ende med den smigrende...
  • Beskrivelse: Til en tærteform på 25 cm med standard sidehøjde anvendes 250 g mel, 125 g smør, 50 g vand. Til en tærteform på 25 cm, med høje sider anvendes 300 g mel, 150 g smør og 100 g vand. Til en...