A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Y | Æ
  • Beskrivelse: Nu hvor sneen fyger, og det er mørkt ved firetiden, har man rigelig tid til at arbejde i køkkenet, hvor ilden knitrer hyggeligt i vedspisen. Vi skal lave en variant af Napoleonskager, så hvorfor ikke...
  • Beskrivelse: Birkeisen er i bund og grund en vaniljeis, der i kraft af et afkog af birkebark får en raffineret bitterhed og umiskendelig smag af birk.
  • Beskrivelse: Der er intet som en blåbærtærte gjort på selvfangede blåbær. Plukket en varm sommerdag på fjeldskråningerne omkring Dupviken. Her kommer det nationale symbol bærriven rigtigt til sin ret, og i løbet...
  • Beskrivelse: Blinis Demidoff er en herlig forret udødeliggjort i filmen Babettes gæstebud. Nu har vi jo ikke alle hundrede gram Beluga kaviar, mindre kan gøre det. Vær nu ikke for fedtet, men brug en god...
  • Beskrivelse: Blinis med ristede rørsvampe kan siges at være en nordisk variation af en italiensk bruschetta med svampe. Oprindelig var retten tænkt med creme fraiche, og det smager da godt, men er måske lidt for...
  • Beskrivelse: Fiskebudding er en Bohuslänsk specialitet, med heftige aner til det norske, især til Lofoten. Vel sagtens fattigmandskost, hvor fisken er blevet strakt med risengrød. Siden er retten blevet forfinet...
  • Beskrivelse: Butterdejs-happeren eller kryddersneglen er wienerbrødsbagerens svar på de egentlige happere, altså den gode undskyldning for en happy hour med lidt mundgodt og et lille glas før middagen, typisk et...