A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | V | Æ
  • Beskrivelse: Når Willys supermarked byder sig til med lammefars af gotlandslam og fine økologiske hvidkål, så er det tid for at koge dolmere. Man bliver næsten i julehumør af denne pakkeleg, som kræver en del...
  • Beskrivelse: Det har altid stået for mig som et mareridt, når der skulle bages karamelkurve. Ville det lykkes at få netkagerne løsnet fra bagepapiret uden at de gik i stykker, og ville det lykkes at forme dem...
  • Beskrivelse: Kåres tomater er en nordisk variant af sydens soltørrede tomater.
  • Beskrivelse: Det begyndte med en lille gul postbil og en julepakke fra familien Busch i Danmark. Indholdet var en inspirationsbog med opskrifter på kolde forretter fra et væld af europæiske mesterkokke. Bogen er...
  • Beskrivelse: Kogt laks med fennikelgratin og ravioli med Karl Johan svampe. Denne ret skal koges på en ægte laks eller havørred, ikke noget med regnbueørred fra et havdambrug, injiceret med laksefarve. Det ses på...
  • Beskrivelse: Dette er luksusudgaven af de berømte svenske köttbullar. Der anvendes en ren okse eller kalvefars, der røres sej med salt, fremgangsmåden er fuldstændig som ved en frikadellefars.
  • Beskrivelse: Når fiskeriforeningen kalder til årsmøde skal der koges krebsebisque, og eftersom foreningens medlemmer møder talstærkt op, er det ret store kvantiteter der er i spil. Læseren må være opmærksom på...
  • Beskrivelse: På Mountain Lodge i Abisko serveres en kvansorbet med udsigt til Lapp-porten, så fin og elegant i smagen og i skærende kontrast til stedets atmosfære med polarhunde glam, helikoptere og fims af...
  • Beskrivelse: En af efterårets store begivenheder er kogning af kvædesyltetøj. Dels er frugterne ubeskriveligt smukke i form og farve, men de bibringer også hele huset en forunderlig krydret, mystisk aromatisk...
  • Beskrivelse: Kylling i saltsurt udstyr er en rigtig forårsret med et raffineret mix i smagen af friske krydderurter og gratinerede saltsure rabarberstykker.
  • Beskrivelse: Kronfågel, den nationale svenske kylling. Man tror ikke sine egne øjne, når man ser den til salg for 30 -32 svenske kroner for 1400 gram i supermarkedet, og så er den oven i købet certificeret...
  • Beskrivelse: Jeg kender ingen svamp, der i den grad klæder en kyllingeret, som morklen. Med sin muldede smag med noter af kork og italienske skinker tilfører den klart retten et sydeuropæisk præg, i denne ret...
  • Beskrivelse: I et forsøg på at få mere smag ud af en kylling vælger jeg at langtidsstege den ved lav temperatur. Kyllingen møder således ovnen ved en temperatur på 90 grader og langtidssteger 3 timer, hvorefter...
  • Beskrivelse: Efter to gange at have fået fordærvede ferske kyllinger, holder vi lige en pause med disse ellers så priste pipfugle, og giver de fedtforskrækkede helseprofeter en chance med dybfrosne...
  • Beskrivelse: En kaloriefattig, meget grøntsagsorienteret version af kylling med morkler.
  • Beskrivelse: Kyllingeleverpate er i virkeligheden en standard pate, med et indlæg af portvinsmarinerede kyllingelever. I dette tilfælde er brugt hakket andebrystfilet, men man kunne lige så godt have anvendt...