• Porrestrudel med trompetsvampe eller morkler er en lille elegant vegetarisk kaloriebombe, en kulinarisk forårsrulle.
  • Nässelsuppe eller brændenældesuppe tilhører indiskutabelt en af forårsklassikerne. Den er flot grøn, håbets farve og har en fin smag, nærmest som kørvel. Glad mad som vækker forventninger om alt...
  • En herlig suppe med tydelige thainoter, fin saltsursød balance, klart umami.
  • Geddebollen er en vanlig quenelle, der blot er kryddersat med frisk revet ingefær
  • Det er svært at definere hvad toscanske gulerødder er, en velsmagende grøntsag eller et elegant spicey garniture med et fint syrligt tvist. Toscanske gulerødder er enestående, de duer ikke i de...
  • En hybrid af mandelbeskøjten, blot kryddersat med ingefær, kardemomme og vanilje. I stedet for mandler er der brugt valnødder.
  • Når vinteren strenges og bukserne strammer efter julens frådseri, er det velgørende med en omgang kysk madkorn. I dette tilfælde perlebyg med en garniture af saltsøde sauterede æbletern og...
  • Biscotti cantucci alle mandorle med det mere prosaiske navn mandelbeskøjter eller tandknækkeren er en herlig lille italiensk småkage, ikke for sød og bestemt ikke fedende. Beskøjten kan være...
  • Nøddebunde, det er der da ingen ben i. Velsmagende bunde, der kan bruges til lagkage eller udstikkes til kager.
  • Når det er årets sommeraften med lunch ved søen, er forretten naturligvis gubbröra.
  • Når man lige har en liter vaniljeyoghurt til overs, er det da nærliggende, at man smider den i en is.
  • Når vi nærmer os Sct. Hans er det bestemt tid for at høste vores fine jordbærrabarber. En del går til vores højt besungne rabarber- kvan salatdressing (se andetsteds), en del går i fryseren og...
  • Der ønskes et rustikt landbrød med stort indhold af rug, men samtidig en let og elegant krumme.
  • Familiens absolut foretrukne skaldyrsdip, lige god til en skål pillerejer som til et festligt fad krebs. Denne mayonnaise er på en gang frisk, men også fyldig, og med ganske små variationer i...
  • Citrontærte kan laves på den enkle måde, og den kan laves på den kringlede måde, man er ikke i tvivl om, at der er tale om to forskellige tærter, smag og konsistens er meget forskellig, men jeg...
  • Rødbedesalat med grønkål og rucola er en variation af en salat fra Meyer, det grønne islæt er her suppleret med rucola, Jeg synes rucolaen med sin skarphed klæder og kontrasterer rødbedernes sødme...
  • Ingen julefrokost uden medisterpølse. Men hvorfor skal alle de kulinariske højdepunkter lige netop fyres af ved julefrokosten, hvor der er så meget at byde på, så mange traditioner. Man kunne jo...
  • Når naturen bugner af alle mulige lækre spisesvampe, sætter det naturligvis fantasien i gang med at finde på nye tilberedninger og opskrifter. Et godt bud vil være Fåreporesvamp hakket til en fars...
  • Eftersom min grønne tomatchutney er en meget efterspurgt vare hele året rundt, er det lidt besværligt at fastholde brugen af grønne tomater, som jo er en decideret sæsonvare. Det har fordret lidt...
  • Når aborrerne bider som gale, er det tid for lidt nytænkning omkring dette lille delikate dyr. Aborren er en uhyre smagfuld fisk, og nej, lad os slå fast med syvtommersøm aborren har ikke flere ben...
  • Fuldstændig samme fremgangsmåde som madboller med klid og flid, blot er der tilsat groft rugmel.
  • En moderne udskæring af lammet i form af små køller af lammebov, særdeles velegnet til langtidsstegning i ovn ved lav temperatur, minder i princippet om tilberedning af Tjällknöll.
  • En forfinet variant af stegte sild i eddike. Makrelfileterne er tykkere, saftigere med betydelig mere smag end sildefætrene. Makrellens sødme går fantastisk godt sammen med koriander og enebær, og...
  • Panna cotta er en meget lækker og uhyre nem dessert, der dybest set består af lige dele fløde og yoghurt, stivnet med gelatine. Konsistensen bliver som en ikke for massiv budding, og kun fantasien...
  • Syltede rødløg er et uhyre dekorativt og velsmagende tilbehør, der kan løfte hvilken som helst ret, måske lige undtagen pandekager med is.

Sider