• Når vi nærmer os Sct. Hans er det bestemt tid for at høste vores fine jordbærrabarber. En del går til vores højt besungne rabarber- kvan salatdressing (se andetsteds), en del går i fryseren og...
  • Der ønskes et rustikt landbrød med stort indhold af rug, men samtidig en let og elegant krumme.
  • Familiens absolut foretrukne skaldyrsdip, lige god til en skål pillerejer som til et festligt fad krebs. Denne mayonnaise er på en gang frisk, men også fyldig, og med ganske små variationer i...
  • Citrontærte kan laves på den enkle måde, og den kan laves på den kringlede måde, man er ikke i tvivl om, at der er tale om to forskellige tærter, smag og konsistens er meget forskellig, men jeg...
  • Rødbedesalat med grønkål og rucola er en variation af en salat fra Meyer, det grønne islæt er her suppleret med rucola, Jeg synes rucolaen med sin skarphed klæder og kontrasterer rødbedernes sødme...
  • Ingen julefrokost uden medisterpølse. Men hvorfor skal alle de kulinariske højdepunkter lige netop fyres af ved julefrokosten, hvor der er så meget at byde på, så mange traditioner. Man kunne jo...
  • Når naturen bugner af alle mulige lækre spisesvampe, sætter det naturligvis fantasien i gang med at finde på nye tilberedninger og opskrifter. Et godt bud vil være Fåreporesvamp hakket til en fars...
  • Eftersom min grønne tomatchutney er en meget efterspurgt vare hele året rundt, er det lidt besværligt at fastholde brugen af grønne tomater, som jo er en decideret sæsonvare. Det har fordret lidt...
  • Når aborrerne bider som gale, er det tid for lidt nytænkning omkring dette lille delikate dyr. Aborren er en uhyre smagfuld fisk, og nej, lad os slå fast med syvtommersøm aborren har ikke flere ben...
  • Fuldstændig samme fremgangsmåde som madboller med klid og flid, blot er der tilsat groft rugmel.
  • En moderne udskæring af lammet i form af små køller af lammebov, særdeles velegnet til langtidsstegning i ovn ved lav temperatur, minder i princippet om tilberedning af Tjällknöll.
  • En forfinet variant af stegte sild i eddike. Makrelfileterne er tykkere, saftigere med betydelig mere smag end sildefætrene. Makrellens sødme går fantastisk godt sammen med koriander og enebær, og...
  • Panna cotta er en meget lækker og uhyre nem dessert, der dybest set består af lige dele fløde og yoghurt, stivnet med gelatine. Konsistensen bliver som en ikke for massiv budding, og kun fantasien...
  • Syltede rødløg er et uhyre dekorativt og velsmagende tilbehør, der kan løfte hvilken som helst ret, måske lige undtagen pandekager med is.
  • Når sommeren har den rigtige varme, og når sommeren har den rigtige fugtighed, byder de svenske skove på vilde hindbær i stor bærstørrelse og rigelige mængder. Så er der fest. Der findes intet mere...
  • En elegant is, der forener vaniljens sødme med en raffineret eftersmag af kvanens bitterstoffer
  • Mocca is med kanel er en meget enkel is, som går godt sammen med melon og syltede pærer.
  • Når hverdags kødsaucen, millionbøf kaldet, skal peppes lidt op og have lidt tyggemodstand tilsættes kyllingehjerter, tørrede Karljohansvampe og rigelige mængder friske krydderurter som løvstikke,...
  • Når der er dømt vegetarmiddag, og man tilfældigvis har nogle pragteksemplarer af svampen Portobello, lyder menuen selvfølgelig på ovnbagte fyldte Portobellosvampe. Det er vigtigt, at man udsøger sig...
  • Råraka er en ragmunk uden pandekage. Minder mest af alt om en røsti kartoffel. Det er altså en råstegt kartoffel.
  • Først skal vi have en jæger på lur, så skal vi have en elg, der dur, gerne en elgkalv. Den er ikke så kraftig i smagen, til gengæld er kødet meget mørt, og størrelsen er overkommelig. En slagtet...
  • En rustik madbolle med masser af hvedeklid. Madbolle, der på en gang er let og luftig og alligevel også har bid og en rustik charme. Det er bollen, der råber på en god hjemmelavet burger, for...
  • En meget enkel, men utrolig lækker forret. Varmrøget elghjerte skæres i papirtynde skiver og serveres med trøffelæggerøre og Karl Johansvampe. Det vanskeligste ved denne ret er at få fat på et...
  • Denne ret er lidt omstændelig at lave, men resultatet er besværet værd. Man starter med at afskroge en kylling og dele den i fire stykker, to bryststykker og to lårstykker. De fire stykker svøbes i...
  • Sidste aften med kliken. Selv om vi befandt os i Jämtland ikke så langt fra legendariske Fäviken, var vi udmærket klar over, at køkkenchefen ikke hed Magnus Nilsson, og alligevel overraskedes vi over...

Sider