• Man ønskede et rustikt brød, som samtidig skulle have en forfinet og let krumme, samt velsmag. Det blev til dette formbrød, fordi jeg er lidt træt af alle disse møllehjul eller kugler, hvor man først...
  • En pastasalat, der dur i sommervarmen, frisk og juicy, med et stænk fisket og lidt salt dressing, som godt kunne give mindelser om skaldyr. Salatdelen består af groft skåret Romanisalat og rucola,...
  • Gulerodssuppe med havtorn er en erklæret vinder, så hvorfor ikke prøve at gentage succeen i dessertkøkkenet. Det blev en flot gul, meget aromatisk parfaitis, som sagtens kan udføres som en sorbet.
  • Au recherche du temp perdu, på sporet af en svunden tid. Sommetider kan man få en brændende trang til at genopleve en smag fra barndommen, dette gælder i mit tilfælde min moders sursøde...
  • Lam i brunkål er en besværlig måde at lave den norske nationalret Får i kål på, men prøv den en dag, hvor du har tid til at stå en time eller to over stegegryderne, for en god brunkål skal passes...
  • En kødbolle kan man da altid bruge, det kommer kun an på størrelsen. Der er for eksempel suppeboller, de er ret små, stikkelsbærstørrelse, middagsboller som anvendes til boller i karry og boller i...
  • Når en nordmand springer til fjelds og tager en toptur , har han ofte brænde med i rygsækken for at gøre ild og grille en pølse. Det stiller naturligvis krav til pølsens kvalitet, sådanne...
  • Når fryseren er fuld af geddefileter og geddeboller, er det tid til nytænkning og opfindsomhed. Resultatet blev fiskeburgeren, der i al sin enkelthed består af en god burgerbolle belagt med det...
  • Focaccia er et madbrød, der egner sig som tilbehør til supper. Det har umiskendeligt en italiensk smag, og går også godt sammen med salater, muslinger og skaldyr.
  • Porrestrudel med trompetsvampe eller morkler er en lille elegant vegetarisk kaloriebombe, en kulinarisk forårsrulle.
  • Nässelsuppe eller brændenældesuppe tilhører indiskutabelt en af forårsklassikerne. Den er flot grøn, håbets farve og har en fin smag, nærmest som kørvel. Glad mad som vækker forventninger om alt...
  • En herlig suppe med tydelige thainoter, fin saltsursød balance, klart umami.
  • Geddebollen er en vanlig quenelle, der blot er kryddersat med frisk revet ingefær
  • Det er svært at definere hvad toscanske gulerødder er, en velsmagende grøntsag eller et elegant spicey garniture med et fint syrligt tvist. Toscanske gulerødder er enestående, de duer ikke i de...
  • En hybrid af mandelbeskøjten, blot kryddersat med ingefær, kardemomme og vanilje. I stedet for mandler er der brugt valnødder.
  • Når vinteren strenges og bukserne strammer efter julens frådseri, er det velgørende med en omgang kysk madkorn. I dette tilfælde perlebyg med en garniture af saltsøde sauterede æbletern og...
  • Biscotti cantucci alle mandorle med det mere prosaiske navn mandelbeskøjter eller tandknækkeren er en herlig lille italiensk småkage, ikke for sød og bestemt ikke fedende. Beskøjten kan være...
  • Nøddebunde, det er der da ingen ben i. Velsmagende bunde, der kan bruges til lagkage eller udstikkes til kager.
  • Når det er årets sommeraften med lunch ved søen, er forretten naturligvis gubbröra.
  • Når man lige har en liter vaniljeyoghurt til overs, er det da nærliggende, at man smider den i en is.
  • Når vi nærmer os Sct. Hans er det bestemt tid for at høste vores fine jordbærrabarber. En del går til vores højt besungne rabarber- kvan salatdressing (se andetsteds), en del går i fryseren og...
  • Der ønskes et rustikt landbrød med stort indhold af rug, men samtidig en let og elegant krumme.
  • Familiens absolut foretrukne skaldyrsdip, lige god til en skål pillerejer som til et festligt fad krebs. Denne mayonnaise er på en gang frisk, men også fyldig, og med ganske små variationer i...
  • Citrontærte kan laves på den enkle måde, og den kan laves på den kringlede måde, man er ikke i tvivl om, at der er tale om to forskellige tærter, smag og konsistens er meget forskellig, men jeg...
  • Rødbedesalat med grønkål og rucola er en variation af en salat fra Meyer, det grønne islæt er her suppleret med rucola, Jeg synes rucolaen med sin skarphed klæder og kontrasterer rødbedernes sødme...

Sider