• En forfinet variant af stegte sild i eddike. Makrelfileterne er tykkere, saftigere med betydelig mere smag end sildefætrene. Makrellens sødme går fantastisk godt sammen med koriander og enebær, og...
  • Panna cotta er en meget lækker og uhyre nem dessert, der dybest set består af lige dele fløde og yoghurt, stivnet med gelatine. Konsistensen bliver som en ikke for massiv budding, og kun fantasien...
  • Syltede rødløg er et uhyre dekorativt og velsmagende tilbehør, der kan løfte hvilken som helst ret, måske lige undtagen pandekager med is.
  • Når sommeren har den rigtige varme, og når sommeren har den rigtige fugtighed, byder de svenske skove på vilde hindbær i stor bærstørrelse og rigelige mængder. Så er der fest. Der findes intet mere...
  • En elegant is, der forener vaniljens sødme med en raffineret eftersmag af kvanens bitterstoffer
  • Mocca is med kanel er en meget enkel is, som går godt sammen med melon og syltede pærer.
  • Når hverdags kødsaucen, millionbøf kaldet, skal peppes lidt op og have lidt tyggemodstand tilsættes kyllingehjerter, tørrede Karljohansvampe og rigelige mængder friske krydderurter som løvstikke,...
  • Når der er dømt vegetarmiddag, og man tilfældigvis har nogle pragteksemplarer af svampen Portobello, lyder menuen selvfølgelig på ovnbagte fyldte Portobellosvampe. Det er vigtigt, at man udsøger sig...
  • Råraka er en ragmunk uden pandekage. Minder mest af alt om en røsti kartoffel. Det er altså en råstegt kartoffel.
  • Først skal vi have en jæger på lur, så skal vi have en elg, der dur, gerne en elgkalv. Den er ikke så kraftig i smagen, til gengæld er kødet meget mørt, og størrelsen er overkommelig. En slagtet...
  • En rustik madbolle med masser af hvedeklid. Madbolle, der på en gang er let og luftig og alligevel også har bid og en rustik charme. Det er bollen, der råber på en god hjemmelavet burger, for...
  • En meget enkel, men utrolig lækker forret. Varmrøget elghjerte skæres i papirtynde skiver og serveres med trøffelæggerøre og Karl Johansvampe. Det vanskeligste ved denne ret er at få fat på et...
  • Denne ret er lidt omstændelig at lave, men resultatet er besværet værd. Man starter med at afskroge en kylling og dele den i fire stykker, to bryststykker og to lårstykker. De fire stykker svøbes i...
  • Sidste aften med kliken. Selv om vi befandt os i Jämtland ikke så langt fra legendariske Fäviken, var vi udmærket klar over, at køkkenchefen ikke hed Magnus Nilsson, og alligevel overraskedes vi over...
  • På Mountain Lodge i Abisko serveres en kvansorbet med udsigt til Lapp-porten, så fin og elegant i smagen og i skærende kontrast til stedets atmosfære med polarhunde glam, helikoptere og fims af...
  • Raggmunke eller kartoffelpandekager serveret som en lasagne er en sikker træffer i det unge køkken. I denne ret er pastapladerne erstattet af raggmunke, også kaldet kartoffelpandekager. Fyldet kan...
  • En fuldstændig klassisk tarte tatin, men lavet med en utraditionel blanding af ananas og havtorn.
  • En sjov suppe, der spiller på balancen mellem det søde, det sure og det salte, og mellem det varme og det kolde.
  • Selv om de fleste mopser som regel er så fede, at de kan rulle, så er rollmopsen ingenlunde en hund, men en gammel tysk sildespecialitet fra Berlin, en langtidssaltet og eddikemarineret sildefilet,...
  • En lille nem forret, Sauterede syrnede løg, får et drys ristede pinjekerner, og pyntes med sardiner i olie frisk fra dåsen, så kan det ikke være mere enkelt, men med en meget kompleks smag.
  • Når tante Jane kommer på midsommerbesøg, skal der glutenfrit på bordet. Et glutenfrit rugbrød, uden gluten og uden rug. Bortset fra at den glutenholdige rugmel er erstattet med ris, majs og...
  • Sommertiden er crumble tid. Årstiden med dens væld af frugt indbyder til crumble bagning, kun fantasien sætter grænserne, og så er crumblen så let, og elegant, at den egner sig fint i sommermenuer...
  • Æblecrumble er en herlig dessert, dybest set en slags æblekagens tarte Tatin, eller omvendt tærte, uhyre enkel og elegant med kraftig smag af æble, som kontrasterer crumblens fine karamelsmag med...
  • Det begyndte med en madfilm om el Bulli, tidligere kåret som verdens bedste køkken , vidt berømt for deres molekylære madlavning. Jeg har ellers altid betragtet den disciplin som noget pjat,...
  • Når verdens bedste kok lægger ud med sin favoritopskrift på jordskoksuppe, sender det dønninger ud blandt græsrødder og beundrere, der straks må eftergøre opskriften og modificere den, ikke fordi den...

Sider