Kvan parfait

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En elegant is, der forener vaniljens sødme med en raffineret eftersmag af kvanens bitterstoffer

Ingredienser

5 dl
Madfløde
125 g
Sukker
25 g
Glucosesirup
2 tsk
Vanilje revne stænger
4  
Husblas blade
8  
Kvanstilke
2 dl
Hyldeblomstsaft
6  
Æggeblommer

Vejledning

Grundisen, en vaniljeis, tilberedes i form af en creme anglais. Æggeblommerne piskes stive med sukker og glucosesirup.
Vanilje, fløde og husblas opblødt i lidt af fløden tilsættes, og hermed er grundismassen klar.
Kvanstilkene snittes fint og koges i hyldeblomstsaften til de er møre, hvorpå de blendes og smages til med sukker.
Herpå røres kvanmoussen i ismassen og piskes forsigtigt, hvorefter isen køres i ismaskinen i 30 min.

Noter

Kvanens raffinerede smag og overraskende bitterstoffer danner en fin kontrast til grundisens fede sødme. For at følge den arktiske tråd vil en garniture af
rårørte multebær være passende og dertil en lille nougatine.