Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
En elegant is, der forener vaniljens sødme med en raffineret eftersmag af kvanens bitterstoffer
Ingredienser
5 dl
Madfløde 125 g
Sukker 25 g
Glucosesirup 2 tsk
Vanilje revne stænger 4
Husblas blade 8
Kvanstilke 2 dl
Hyldeblomstsaft 6
ÆggeblommerVejledning
Grundisen, en vaniljeis, tilberedes i form af en creme anglais. Æggeblommerne piskes stive med sukker og glucosesirup.
Vanilje, fløde og husblas opblødt i lidt af fløden tilsættes, og hermed er grundismassen klar.
Kvanstilkene snittes fint og koges i hyldeblomstsaften til de er møre, hvorpå de blendes og smages til med sukker.
Herpå røres kvanmoussen i ismassen og piskes forsigtigt, hvorefter isen køres i ismaskinen i 30 min.
Noter
Kvanens raffinerede smag og overraskende bitterstoffer danner en fin kontrast til grundisens fede sødme. For at følge den arktiske tråd vil en garniture af
rårørte multebær være passende og dertil en lille nougatine.