Varmrøget sild

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En forret, der ligger lunt i svinget. 6 dobbelte sildefileter, gerne dybfrosne, optøes og afduppes for frostvæde. Herefter et kværn hvid peber og groft salt, og så i røgeovnen. Det er vigtigt, at der ikke er for meget røgesmulder og ikke for meget sprit, så bliver fileterne for stærke eller tørre.

Efter røgningen, endnu varme, kan det være en fordel at give fileterne et lille dryp olivenolie og evt. også en dråbe citron.

Ingredienser

6  
Sildefileter (dobbelte, frosne)
   
Mayonaise
   
Cremefraiche (38%)
   
Kalles kaviar
   
Dild (Frisk)

Vejledning

Til denne enkelte ret laves en god røre af mayonaise, creme fraiche, med forsigtighed Kalles kaviar og et lille klip frisk dild. Hertil serveres tynde oblater af ristet rugbrød. Enkelt og særdeles velsmagende.

Man skal vare sig for alt for eksotiske garniturer, f.eks. melon. Det er fristende og lyder lidt frækt, men det bliver let et trafikuheld, med sammenstød af for mange smagsindtryk. Skal der absolut mere på paletten, så en papirtynd skive citron og ellers små tern af rå rødløg.