Tyttebærkompot med æble og kvan

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når fruen har plukket 3 kg præmietyttebær, er det tid at tolde af høsten og koge kompot, hvis ikke alle bærrene skal gå over i glemslen i dybfryserens arkiverende dvale, og ende med den smigrende betegnelse årgangstyttebær.

Ingredienser

2  
Æbler (Skrællede tern)
1  
Kop tyttebær
1  
Stængel Kvan (tynde skiver)
3  
Hele Kryddernelliker (Malede)
4  
Frø Kardemomme (Malede)
1 knsp
Citronsyrepulver

Vejledning

2 aromatiske æbler, Elstar, Discovery, Alice eller rød gravensten skrælles, skæres i små tern og koges til mos med en lille sjat koncentreret ribssaft, Når æblerne er kogt til mos, tilsættes en stængel kvan i milimetertynde skiver samt en stor kop tyttebær, og marmeladen koges færdig. Justeres med en knivsspids citronsyre, 2-3 knuste nelliker og ditto kardemommefrø. Endelig justeres sødmen med syltesukker med pectin.

Noter

Kvanstilkene tilfører marmeladen en flot bitterhed, som rundes af og afbalanceres af krydderierne. Meget velegnet som lille tilbehør til kød, for eksempel kogt røget skinke. Man kan eventuelt tilsætte groft revet peberrod.