Svampefrikadeller

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når naturen bugner af alle mulige lækre spisesvampe, sætter det naturligvis fantasien i gang med at finde på nye tilberedninger og opskrifter.
Et godt bud vil være Fåreporesvamp hakket til en fars og blandet med flæskefars. Det lyder lidt som en krigsopskrift, hvor kødrationen skal strækkes, eller som en opskrift
fra vort nøjsomme broderfolk i de nordlige provinser,men det er ingenlunde tilfældet.
Man får en meget saftig frikadelle, med en fin porøs konsistens og en fornem fermenteret smag, nærmest som af trøffel.
Dette kan ingenlunde undre, eftersom fåreporesvampen i årevis har været anvendt som falsk trøffel i den lige så falske pate de fois gras, falsk fordi den væsentlige bestanddel
er lever af anden oprindelse end andens.

Ingredienser

1000 g
Hakket flæskekarre
300 g
Sauteret fåreporesvamp
2 dl
Mælk
3  
Æg
1  
Gulløg reven
1 tsk
Salt
1 spsk
Allehåndekorn
1 spsk
Rosa peberkorn

Vejledning

Først sauteres svampene i smørolie. De afgiver meget væde, og når den er inddampet er svampene færdige. Under sauteringen skifter svampene farve fra sne hvide til kanariegule.
I berøring med jern skifter svampene farve og bliver sorte. Dette kan ske i forbindelse med hakningen i kødkværn, men hakker man køddet før svampene, er kødhakkerens hulskive
så indfedtet, at svampene passerer uantastet, og forbliver smukt gule.
Flæskekøddet, i dette tilfælde karre, skæres i passende stykker og hakkes en gang.
Flæskefarsen tilsættes de hakkede svampe, løg, æg, mælk, salt og krydderier og omrøres flittigt.
Herpå skal farsen hvile 1-2 timer på køl, hvorefter frikadellerne kan formes og steges