sort tomatchutney

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Eftersom min grønne tomatchutney er en meget efterspurgt vare hele året rundt, er det lidt besværligt at fastholde brugen af grønne tomater, som jo er en decideret sæsonvare. Det har fordret lidt nytænkning, og løsningen er
blevet gourmettomater, minitomater, der findes i handlen i et sortiment med røde, gule , sorte tomater, og hvis man er heldig også grønne. De er naturligvis meget dyrere end sædvanlige tomater, men hvad betaler man ikke for gourmetprædikatet.
Så må det da blive godt.

Ingredienser

300 g
Minitomater (Halverede)
2  
Store Gulløg (Halvere og fint snittet på langs)
75 g
Frisk ingefær (Fint høvled med kartoffelskræller)
3 fed
Hvidløg (Fint skåret)
1 knsp
Sambal Olec
3 spsk
Mørk Muscovadosukker
2 tsk
Kardemomme malet
2 spsk
Sød Soya Konimegs
3 spsk
Aceto balsamico

Vejledning

Gulløgene pilles, halveres og snittes fint på langs.Løgene blandes i en tykbundet gryde med Muscovadosukkeret og med almindeligt syltesukker i passende mængde.Opvarmes indtil sukkeret er smeltet og løgene har afgivet væde, så der
dannes en sirup. Løgene simrer i denne sirup indtil de er blanke og møre, så tilsættes de halverede tomater, hvidløg, kardemomme, fint snittet frisk ingefær, Sambal Olec, Soya og aceto Balsamico. En knivsspids salt og peber fra kværn.
Hele blandingen skal stå og småsimre indtil tomaterne er kogt møre. Herefter kommer tilsmagningen hvor man må vurdere om chutneyen behøver mere sødme, salt eller syre.
Herefter fyldes chutneyen på sylteglas, skyllet i kogende vand og derefter skyllet med Atamon.

Noter

I denne opskrift er brugt gourmet minitomater sorte. Man kan sagten anvende andre farver, eksempelvis gule, det giver et flot farveislæt. Nogle gange kan man også få grønne gourmettomater, men de er principielt
anderledes end sæsonens sidste tomater, som er grønne umodne tomater. Sidstnævnte smager lidt anderledes, kræver længere kogning og mere sukker.