Sardiner, surløg og pinjekerner

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En lille nem forret, Sauterede syrnede løg, får et drys ristede pinjekerner, og pyntes med sardiner i olie frisk fra dåsen, så kan det ikke være mere enkelt, men med en meget kompleks smag.

Ingredienser

1 ds
Sardiner i olie
2  
Løg i fine skiver
2 dl
Pinjekerner
2 spsk
Æblecidervinaigre

Vejledning

De fint snittede løgringe sauteres i smør, indtil de er klare, de må endelig ikke blive brune. Vinaigren tilsættes og får lov at dampe ind, og løgkompotten smages til med lidt sukker og salt.
Pinjekernerne ristes gyldentbrune på en tør pande, pas på de ikke branker.
Pinjekernerne drysses over løgkompotten, der monteres med sardinerne samt lidt af olien fra dåsen.

Noter

Man kan yderligere berige denne velsmagende ret med et drys haricot vert som i givet fald skal være absolut al dente samt et drys oliven.