Raggmunke tilberedt som lasagne

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Raggmunke eller kartoffelpandekager serveret som en lasagne er en sikker træffer i det unge køkken. I denne ret er pastapladerne erstattet af raggmunke, også kaldet kartoffelpandekager. Fyldet kan varieres lige fra en klassisk kødsauce med tomater, til et mere sofistikeret fyld i form af ratatouille. Undlader man at komme kødfars i saucen, men nøjes med grøntsagerne får man en perfekt vegetarisk ret.

Ingredienser

500 g
Oksefars (Groft hakket)
1  
Zucchini (Skiver)
1  
Aubergine (Skiver)
2  
Gulløg (Store tern6)
6  
Soltørrede Tomater (Strimler)
4 dl
Kantareller (Smørstegte)
400 g
Kartofler med skræl (Revne)
2  
Æg
2 dl
Mælk
1 dl
Hvedemel
1 tsk
Salt
2 tsk
Rosmarin (Skåret)
1⁄2  
Muskatnød (Reven)

Vejledning

Kartofler, æg, mælk, mel og krydderier røres grundigt sammen. Herpå steges pandekagerne smukt gyldne på begge sider i smør. Et godt råd er at stege pandekagerne på en lille pande, således dejen når helt ud til pandens sider. Kartoffeldejen placeres midt på panden, og herefter vil den tynde dej fordele sig på panden, og kartoffelbunken kan forsigtigt fordeles ud mod kanten. Pandekagen bages nu, indtil den tynde dej er koaguleret og undersiden af yderkanten begynder at blive gyldenbrun. Herpå løftes pandekagen med paletkniv og vendes. Efter vending er det nødvendigt at trykke pandekagen lidt med paletkniven for at undersiden kan blive jævnt bagt, og for at pandekagen kan blive sammenhængende. Når først man er inde i rutinen, går det ganske nemt. Det er bestemt helt anderledes end at bage konventionelle pandekager. Portionen giver 6-8 pandekager.

Zucchini, aubergine og løg steges i olie ved høj varme, herefter brunes kødfarsen i smør, og kød og grøntsager blandes sammen. Der tilsættes lidt kalvebouillon og kantareller.

Et ildfast fad med høje kanter beklædes med et lag raggmunke, derpå et lag kødsauce, så et nyt lag pandekager, endnu et lag kødsauce, og til slut et lag pandekager, som pakkes pænt ved kanten. Slut af med et godt lag revet ost og et par små smørklatter. Lasagnen bages i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på 70-80 grader. Dæk eventuelt med staniol, så retten ikke får for meget farve.

Noter

Meget elegant med smagen af rosmarin, svampe og ost. Her er anvendt en ren grøntsags - farsblanding som fyld, men man kan sagtens give retten mere lasagneudtryk ved at tilføje bechamelsauce, det må man gøre op med sin kaloriesamvittighed.