Portobello

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når der er dømt vegetarmiddag, og man tilfældigvis har nogle pragteksemplarer af svampen Portobello, lyder menuen selvfølgelig på ovnbagte fyldte Portobellosvampe.
Det er vigtigt, at man udsøger sig nogle unge friske svampe, som endnu er meget hvælvede og faste. Hvælvede således at skålen bliver dyb og rummelig, når svampen vendes på hovedet.

Ingredienser

4  
Portobello svampe
1  
Stor tomat
1  
Stort gulløg
2 fed
Hvidløg
8  
Stilke Merian
4 skv
Manchego ost
4 spsk
Tør hvidvin

Vejledning

Portobello svampene befries for stokkene. Svampestokke, gulløg og hvidløg skæres i ganske små tern og sauteres i smør. Tomaten skoldes, flåes, befries for kærner og stok. Tomatkøddet hakkes fint med køkkenkniv sammen med merianbladene.
Tomat og krydderurt tilsættes løgsauteen.
Svampene placeres tæt i ildfast fad med lamelsiden opad, skålene får et skvæt olivenolie og en lille klat smør, Herefter fyldes skålene op med løgsauteen, lidt olivenolie i fadet så svampene ikke brænder på. Herefter stilles fadet midt i ovnen ved 160 grader .
Når svampene er ved at være møre, pålægges en skive Manchego fåregedeost,og der dryppes med 4 spiseskefuld tør hvidvin.
Herefter skal svampene kun have så meget varme, at osten gratinerer, det vil sige smelter og bliver gyldenbrun.
Der krydres med salt og peber fra kværn efter behag.

Noter

Svamperetten er vidunderlig blød og saftig, velsmagende og meget mættende. Udgør et fuldt måltid, eventuelt ledsaget af et hvidløgsbaguette. Er man vane-carnivoer kan man servere lidt spegeskinke eller Fenalår til
Man kan naturligvis forblive trofast mod konceptet og gøre retten sofistikeret ved at tilføje et par asparges vinaigrette som tilbehør