Pære solbær crumble

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Sommertiden er crumble tid. Årstiden med dens væld af frugt indbyder til crumble bagning, kun fantasien sætter grænserne, og så er crumblen så let, og elegant, at den egner sig fint i sommermenuer.
Dagens crumble består af søde saftige conferencepærer som får kant og modspil af solbær rystet med muscovadosukker. Det er en spændende kombination af de søde, aromatiske pærer, med noter af
moskus i modspil til de meget syrlige solbær, der får en speciel dybde af muscovadosukkeret.
.

Ingredienser

2  
Conferencepærer (Store)
50 g
Solbær (Dybfrosne)
50 g
Smør
50 g
Rørsukker
40 g
Hvedemel
40 g
Havregryn med quinoa
20 g
Hasselnøddemel
4 spsk
Muscovadosukker

Vejledning

Pærerne skrælles, kærnehuset tages ud, Herefter skæres pærerne i tynde skiver, der deles på tværs, placeres i en tærteform, og overdrysses med de frosne solbær som er rystet med muscovadosukker.
Nu blandes smør, sukker og mel, og bearbejdes til en smuldredej, som drysses ud over pærestykkerne.
Bages i 1 time midt i forvarmet ovn ved 150 grader over og undervarme.

Noter

Til denne herlige kage serveres creme fraiche eller flødeskum.