Makrel, stegte, i æblecidervinaigre med koriander og enebær

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En forfinet variant af stegte sild i eddike. Makrelfileterne er tykkere, saftigere med betydelig mere smag end sildefætrene.
Makrellens sødme går fantastisk godt sammen med koriander og enebær, og der skabes en fin balance
mellem det salte, det sure og det søde i denne ret.

Ingredienser

5  
Makrilfileter
2 c
Æblecidervinaigre
2 spsk
Rosa peberkorn
2 spsk
Korianderfrø
2 spsk
Enebær
2 c
Sukker
2 tsk
Salt
1 c
Vand
1  
Løg i fine ternet løg skåret i fine tern.

Vejledning

Fileterne halveres på tværs, dyppes i pisket æg og vendes i en blanding af rasp og groft rugmel krydret med salt og peber. Herefter steges de let gyldne i smør.Endnu varme sænkes de stegte fileter i vinaigremarinaden, der består af 1 kop sukker, der fyldes op med æblecidervinaigren tilsat 1 strøget theskefuld salt. Der skal bruges 2 kopper af denne blanding og en kop vand, for at marinaden ikke skal blive for sur. Til sidst tilsættes krydderierne groft malet i kværn, og et løg i fine tern.Makrelfileterne tilsættes marinaden, medens de endnu er varme, herved optager fisken lettere vinaigren.
Retten har godt af at stå i køleskab et par dage for at trække marinaden.

Noter

Et fornemt stykke smørrebrød, serveret på et groft hjemmebagt rugbrød.