Gulerodssuppe med havtorn

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

En sjov suppe, der spiller på balancen mellem det søde, det sure og det salte, og mellem det varme og det kolde.

Ingredienser

2800 g
Kylling
1  
Porre (Fint snittet)
3  
Gulløg (Fint snittet)
4  
Stilke bladselleri (Fint snittet)
1⁄4  
Knoldselleri (Fint snittet)
500 g
Gulerødder (Fint snittet)
2 fed
Hvidløg (Fint snittet)
50 g
Havtornbær frosne
2  
Svampebouillonterninger
100 g
Knoldselleri i fine tern
2  
Bladselleribundt (Groft hakket)
2 dl
Creme fraiche 34%
1 dl
Æblecider

Vejledning

Først tilberedes en fjerkræbouillon. Kyllingerne deles i 2 bryststykker med vinge, og i 2 lår. Lårstykkerne befries for lårbenet, der erstattes med en strimmel af brystfileten, herpå ombindes de fire stykker, således at skindet omslutter kødet. De 8 kyllingestykker pakkes tæt i en gryde på en bund af snittet porre, gulerod, selleri, løg, bladselleri og bladpersille. Kyllingestykkerne dækkes lige netop af vand og koges, til de har en kernetemperatur på 80 grader, hvor efter de tages op og afkøles.

Herpå blendes kyllingebouillonen, således man får en blandet fjerkræ og grøntsagsbouillon.

Så blancheres de 2 resterende løg og hvidløg i olivenolie. Løg og de resterende gulerødder i fine tern samt havtorn koges i bouillonen. Der tilsættes 1 dl. æblecider og et par spiseskefuld olivenolie.
Når gulerødderne er møre, blendes hele herligheden og suppens konsistens justeres med vand og svampebouillonterning. Smages til med salt.
Tilbehøret tilberedes i form af små tern selleri, der tørres lidt og bages i ovn med en dråbe olie .Afkøles og blandes med rigelige mængder hakket bladpersille.

Suppen serveres skoldhed med en skefuld iskold creme fraiche og et drys selleri og bladpersille.

Noter

Til denne elegante suppe, hvor der både er noget for øjet og en hel del til smagsløgene, med et elegant modspil mellem den søde gulerod og den syrlige havtorn,og fysisk mellem den varme suppe og den iskolde creme fraiche, kunne man fristes til at servere brødcroutoner, men også kun fristes.Det bliver ligesom for mange smagsindtryk og konsistenser på en gang. Jeg vil derfor foreslå en lille bid focaccio.