Æblecrumble så det støver

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Æblecrumble er en herlig dessert, dybest set en slags æblekagens tarte Tatin, eller omvendt tærte, uhyre enkel og elegant med kraftig smag af æble, som kontrasterer crumblens fine karamelsmag med undertoner af nøddesmag, der kan forstærkes ved rent faktisk at blande hasselnøddemel i crumblen.
Blandingsforholdet mellem mel, sukker, smør og hasselnøddemel er vigtig, for at opnå den rette konsistens. Crumblen skal være sammenhængende, men samtidig sprød. Man skal opleve denne knasende sprøde crumble, som næsten støveri munden, i kontrast til den bløde æblemos. Crumblen må ikke blive fast og sej, så den klistrer i ganen.
Men husk lige at gøre opmærksom på, at der er nødder i kagen for ikke at bringe eventuelle nøddeallergikere i nød.

Ingredienser

4  
Æbler
10  
Kardemommefrø
1 spsk
Kanel
50 g
Hvedemel
120 g
Smør
75 g
Rørsukker
100 g
Hasselnøddemel
100 g
Havreflager

Vejledning

Æblerne, i dette tilfælde Jonagold, skrælles og skæres i både. Herefter placeres de i en 22 cm tærteform med høje sider (3 cm.) Æblerne drysses med kanel og pulveriserede kardemommefrø, Eventuelt et lille drys salt og et lidt større drys sukker.
Herpå smuldres mel, nøddemel og sukker ud i smørret, og blandingen fordeles over æblerne, som skal være dækkede.
Bages i en 180 grader varm ovn på midterste hylde over og undervarme, indtil crumblen er smeltet og bagt sammen og har fået smuk gylden farve.

Noter

Kan nydes smålun, men smager lige så godt kold, ledsaget af en klat flødeskum.