Kvansorbet

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

På Mountain Lodge i Abisko serveres en kvansorbet med udsigt til Lapp-porten, så fin og elegant i smagen og i skærende kontrast til stedets atmosfære med polarhunde glam, helikoptere og fims af flyverbenzin. Isen hviler på et lille bjerg af jordbær og er ledsaget af en lille flage Nougatine, der giver associationer til de talrige snesko, der hænger på væggen.

Ingredienser

3  
Kvanstilke (Skåret i tynde skiver)
2 dl
Vand
250 g
Vand
350 g
Sukker
60 g
Glykosesirup
2  
Æggehvider
3  
Blade husblas

Vejledning

Kvanstilkene, der er skåret fint koges i 2 dl. vand. Når stilkene er møre, blendes de.
Herpå tilberedes sukkerblandingen, og her skal man være meget nøjagtig, derfor er målene angivet i gram.
Husblasbladene opblødes i koldt vand, hvorefter de opløses i kvansaften.
Herpå blandes kvansaft, husblas og sukkeropløsningen, og blandingen får en extra tur med stavblender, hvorefter blandingen køres på ismaskinen til den er let frossen. Derpå tilsættes de 2 piskede æggehvider, og isen fryses færdig.

Noter

Denne elegante sorbet kan serveres med en lille portion jordbær skåret i kvarter, men det skal være de rigtige jordbær, små og mørkerøde og fulde af aroma, ikke de nymodens kæmpebær, som ikke smager af noget som helst.
En anden mulighed er at anvende hindbær, og da meget gerne selvplukkede vilde hindbær, vi kalder dem skovhindbær.
Hele installationen kan ledsages af en nougatine, samme opskrift som karamelkurve. Det må blive en smagssag, om man leverer desserten i en karamelkurv, den er selvfølgelig altid flot, men jeg synes det bliver for meget sukker og krumme. Jeg vil foretrække nougatinen bagt i flager, som så kan brækkes i kunstneriske brudstykker.
Skal serveringen være helt autentisk, skal der naturligvis anvendes multebær.