Krebsebisque

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Når fiskeriforeningen kalder til årsmøde skal der koges krebsebisque, og eftersom foreningens medlemmer møder talstærkt op, er det ret store kvantiteter der er i spil. Læseren må være opmærksom på dette og reducere mængden af ingredienser efter behov.
Denne opskrift giver 25 portioner.

Ingredienser

2 kg
Krebs kogt i dildlage
1 kg
Skalrejer
4 skv
Sværdfisk
2 ds
Cherrytomater
1 ds
Tomatpure koncentrat
4  
Fennikelknolde (Fine tern)
4  
Løg (Fine tern)
1  
Bladselleri (Fine tern)
4  
Løvstikkestilke med top (Fint snittet)
1  
Gul peberfrugt (Fine tern)
1  
Orange peberfrugt (Fine tern)
1  
Rød peberfrugt (Fine tern)
4 fed
Hvidløg (Fine tern)
2 spsk
Anis (Frisk malet)
1 spsk
Spidskommen (Frisk malet)
2 spsk
Rosa peber (Frisk malet)
1⁄2 l
Tør hvidvin
3 dl
Noilly Prat
2 dl
Fino sherry
1 tsk
Safran
1 knsp
Cayenne peber
2 l
Svampe og hønsebouillon
1⁄2 l
Piskefløde
1 ds
Syltede grillede paprika
2  
Citroner (Saften af)

Vejledning

Krebs og rejer får en ordentlig tur med kødhammeren, hvorpå de brunes af i skoldhed olivenolie. Herpå tilsættes grøntsagerne og bruner med, hvorpå der tilsættes fisk, bouillon og tomater. Skal simre en times tid hvorpå der tilsættes hvidvin og de øvrige smagssættende
vine samt krydderrier dog undtaget safranen, efter yderligere en times kogning blendes hele herligheden, husk høreværn, det larmer forfærdeligt. Efter yderligere et kvarters kogning sies suppen, og smagen finjusteres med fiske soya , østers soya og citronsaft, og slutteligen monteres fløden og den kostbare safran. Suppen skal jævnes ganske lidt, en melbolle vil være kærkommen.

Noter

Suppen serveres varm med kolde geddeboller. Pyntejørgen vil nok ofre en lille klip koriandertop og med fare for at gøre retten overlæsset olieristede brødcroutoner med frisk timian og groft salt.