Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når fiskeriforeningen kalder til årsmøde skal der koges krebsebisque, og eftersom foreningens medlemmer møder talstærkt op, er det ret store kvantiteter der er i spil. Læseren må være opmærksom på dette og reducere mængden af ingredienser efter behov.
Denne opskrift giver 25 portioner.
Ingredienser
Vejledning
Krebs og rejer får en ordentlig tur med kødhammeren, hvorpå de brunes af i skoldhed olivenolie. Herpå tilsættes grøntsagerne og bruner med, hvorpå der tilsættes fisk, bouillon og tomater. Skal simre en times tid hvorpå der tilsættes hvidvin og de øvrige smagssættende
vine samt krydderrier dog undtaget safranen, efter yderligere en times kogning blendes hele herligheden, husk høreværn, det larmer forfærdeligt. Efter yderligere et kvarters kogning sies suppen, og smagen finjusteres med fiske soya , østers soya og citronsaft, og slutteligen monteres fløden og den kostbare safran. Suppen skal jævnes ganske lidt, en melbolle vil være kærkommen.
Noter
Suppen serveres varm med kolde geddeboller. Pyntejørgen vil nok ofre en lille klip koriandertop og med fare for at gøre retten overlæsset olieristede brødcroutoner med frisk timian og groft salt.