Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Der er intet, der kan løfte en ret som en skefuld gremolata eller løvstikkepesto. Gremolata er næsten synonymt med osso buco, men kan stort set anvendes universelt dog dessertkøkkenet undtaget.
Der findes ingen ret, som ikke bliver bedre med et skvæt piskefløde sagde en af mine gamle venner. Jeg vil gøre disse ord til mine og sige, at der findes ingen ret, der ikke bliver bedre med en skefuld
løvstikkepesto.
Gremolataen består af hakket bladpersille, blandet med hakket hvidløg, reven citronskal , citronsaft og olivenolie, salt efter behag. Pestoen består af blendede løvstikkeblade, hvidløg, parmesanost,
valnødder, citronsaft og rapsolie. Salt efter behag samt en dråbe soya.
Ingredienser
Vejledning
Gremolataen i sin klassiske form består af fint knivhakket bladpersille, der blandes med revet citronskal og fint hakket hvidløg, røres med olivenolie og saften af en halv citron, smages til med salt. Oliemængden skal være, så man
får en lind grød, men den skal naturligvis ikke sejle i olie. På køl holder den sig fint et par dage.
Løvstikkepestoen består af løvstikkeblade, valnødder, parmesanost og hvidløg, der alt sammen blendes , tilsættes olie, blendes igen, tilsættes citronsaft og lidt sød soya og blendes igen. Herefter justeres konsistensen
til fin lind grød ,og der smages til med salt. Pas på med saltet. Der er salt i osten. Jeg har valgt valnødder, men man kan også bruge ristede pinjekerner eller solsikkekerner. I stedet for parmesan kan man bruge Vesterhavsost eller
västerbottenost. Man kan supplere den grønne del med basilikum eller skvalderkål . Holder sig fint på køl i et par dage.
Noter
Pestoen kan anvendes som tilbehør til kød, fjerkræ, fisk og kartofler. Den kan også smøres på ristet brød og anvendes som snack.