Appelsinflødeis

Resumé

Udbytte
Portioner
Forberedelsestid
Tilberedelsestid
Tid i alt

Beskrivelse

Frisk og syrlig og alligevel cremet is

Ingredienser

3  
Appelsiner
2 dl
Appelsinjuice (Koncentreret)
80 g
Flormelis
2  
Æggeblommer
3  
Husblasblade
2 dl
Piskefløde

Vejledning

Pres saften af 3 store appelsiner. Der bliver 200 gram saft. Opløs sukkeret i saften og opvarm en mindre del til smeltning af de 3 husblasblade Herefter tilsættes appelsinjuice, æggeblommer og fløde. Blandingen blendes godt, hvorefter den hældes på ismaskinen og fryses i 30 minutter under omrøring. Isen er herefter meget blød og skal en tur i fryseren ved - 18 grader.

Noter

Flot frisk is, der kan nydes med et lille glas eiswein, eller hvis man er til den meget søde tand et lille glas Cointreau.