Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
En herlig suppe med tydelige thainoter, fin saltsursød balance, klart umami.
Ingredienser
Vejledning
Kyllingen udbenes i 4 stykker. Placeres på en bund af fint snittet porre, stilkselleri og grøn peber samt bladpersille. Dækkes med 1 liter bouillon tilsat limeblade, cayennepeber samt fint snittet ingefær. Alt småsimrer
indtil kyllingestykkerne er møre. Herpå tages kyllingestykkerne op. Suppen tilføres kokosmælk og koges op, hvorpå der tilsættes fintsnittede løg, som er smørsauterede, syrnede med æblecidervinaigre og jævnet med karry og sukker. Herefter kommer justeringen med fiskesauce, limesaft 1-3 spiseskefulde og sukker til en passende balance, umami. Til sidst tilsættes de udblødte svampe og asparges, og suppen varmes igennem. Kyllingekødet skæres i passende
stykker, placeres i suppeskålen og overhældes med den varme suppe. Pyntes af med blade af basilikum, om muligt af den lidt sjældne thaibasilikum.
Noter
En flot suppe, der ud over sine utvetydige umami signaler også har en tydelig adresse til thaikøkkenet med sin brandvarme eftersmag af ingefær og cayenne. Her behøves ikke tilskud af chili. Lime og kokosmælk giver flot karakter. Tilbehør husets grove flutes.