Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Syltede rødløg er et uhyre dekorativt og velsmagende tilbehør, der kan løfte hvilken som helst ret, måske lige undtagen pandekager med is.
Ingredienser
Vejledning
Rødløgene skæres i 5 milimeter tykke skiver.
Vinaigrelagen tilberedes. En kop sukker efterfyldes med vinaigre til sukkeret er dækket. Sukkerlagen hældes i en gryde og der tilsættes en halv kop vand samt de morterkværnede krydderier og salt. Lagen koges indtil sukkeret er opløst,
herefter tilsættes den kogende lage de snittede løgringe, som får et ganske kort opkog. Herpå fyldes løg og vinaigre i atamonskyllede sylteglas. Løgringene skal være klarede, men heller ikke mere, de skulle gerne beholde strukur og
tyggemodstand. Husk på at vinaigren er en sukkerlage.Det betyder, at den er meget varm og holder varmen i lang tid. Dette bør inkalkuleres i kogetiden for løgringene.
Noter
Et meget pikant og velsmagende tilbehør, man bliver simpelthen glad i låget af den smukke farve og løgringenes fremtræden, ganske let karamelliserede og glinsende.
Et tilbehør, der passer til alle kødretter og ost.
Prøv også løgene samt lagen som vinaigre i en salat. Der behøves ingen olie.