Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Når vi nærmer os Sct. Hans er det bestemt tid for at høste vores fine jordbærrabarber.
En del går til vores højt besungne rabarber- kvan salatdressing (se andetsteds), en del går i fryseren og endelig bliver der en
portion til en rabarbercrumble.
Ingredienser
Vejledning
De skrællede og udkærnede æbler skæres i passende stykker, og dækker bunden i tærtefadet.
Rabarberne kommes i en gryde med syltesukker og 3 spiseskefuld koncentreret solbærsaft, får lov til at simre
indtil rabarberstykkerne er møre, men endelig ikke så længe, at de bliver udsmattede.De skal være al dente,
så kog nænsomt.
Herefter fordeles rabarberstykkerne ovenpå æblerne, der krydres med vanilje og kardemomme, og frugtskålen
velsignes med et drys rørsukker og 3 flager smør.
Så til låget. Mel, smør og sukker smuldres sammen, hvorefter det placeres oven på æblerabarberblandingen.
Bages herefter ved 160 grader midt i ovnen, indtil frugten er mør og crumblen har sat sig og fået farve.
Ideen med at blande æbler og rabarber er at give kagen tekstur, og så må man sige, at rabarber er pragtfulde, men
med måde. Den rene rabarber er sur og kræver så meget sukker, at det kradser i halsen.
Noter
Serveres kold, men ikke køleskabskold, gerne dagen derpå. Den har godt af at stå og trække. Tilbehøret
kan diskuteres, kold flødeskum eller endnu bedre creme fraiche, som lige er rørt lind med et par theskefuld
madfløde.