Resumé
Udbytte | |
---|---|
Forberedelsestid | |
Tilberedelsestid | |
Tid i alt |
Beskrivelse
Lykken er at vende hjem fra et besøg på den lokale loppis beriget med en fuldstændig lydefri blinispande af gedigent støbejern.
Så er der dømt plättar eller blinis. Bruger man som den navnkundige fru Blomsterberg en bellinispande, kunne man fristes til at kalde dem operapandekager.
Kunsten at bage plättar er at finde balancen mellem rigelig smør og en rigelig varm, men ikke for varm pande. Som hjælpemiddel er en smørekniv at foretrække, med den kan man let løsne pandekagen rundt langs kanten og herefter vende den.
Ingredienser
Vejledning
Æg, mælk og mel piskes sammen, salt og sukker vendes i og til slut det smeltede smør. Herefter skal dejen hvile køligt en times tid og er herefter klar til brug.
Det er vigtigt at bruge rigelig smør til første stegning, herefter kan man anvende mere beskedne mængder ved de efterfølgende stegninger. Denne portion rækker til tre stegninger, 21 pandekager. Det rækker rigeligt til 2 portioner, det er heftig kost.
Det er vigtigt, at panden er godt varm når man begynder stegningen, men så kan man godt skrue lidt ned for varmen, så pandekagerne ikke tager for meget farve.
Hvis ikke pandekagerne skal bruges straks, bør man beskytte dem mod udtørring.
Ved at anvende en fuldkornsmel opnår man en saftig pandekage med mere brødsmag.
Noter
Med denne krydring er pandekagen hverken sød eller salt, den er således neutral overfor ledsagende tilbehør, hvad enten det er is, syltetøj eller for den sags skyld kaviar.